تاریخچه تراکتور

در این مقاله و سری مقاله‌هایی که  درباره تراکتور در سیسال منتشر  شده ویا خواهند شد، به توضیحاتی درباره تاریخچه تراکتور، شرکت‌ها و برندهای معروف تراکتور سازی، انواع تراکتور، کارایی‌های تراکتور و …. خواهیم پرداخت.

 

تاریخچه تراکتور در جهان

درگذشته برای گرداندن تسمه و چرخ تسمه یا تأمین توان مورد نیاز کارهای کشاورزی، از ماشین‌های بخار اولیه استفاده می‌شد. این ماشین‌ها خودرو نبودند، و اغلب به کمک دام از نقطه‌ای به نقطه دیگر، در مزرعه کشیده می‌شدند. اولین قدم در تحول ماشین‌های بخار، تبدیل آن‌ها به تراکتور های کششی بود که در دهه 1850 اتفاق افتاد.

تراکتور کششی
تراکتور کششی

در سال 1912 سازندگان موفق شدند تراکتور هایی با موتور بنزینی به بازار عرضه نمایند. با اختراع موتور دیزل توسط دکتر ردلف دیزل این نوع موتور به عنوان مولد توان بر روی تراکتور ها نصب گردید که خود فصل جدیدی در صنعت تراکتور سازی به شمار می‌رفت.

درسال‌های اخیر صنعت تراکتور سازی در جهان پیشرفت چشمگیری داشته است. اکنون تراکتور ها مجهز به اتاقک راننده با کلیه وسایل و تجهیزات از جمله وسایل ایمنی می‌باشند. توان این گونه تراکتور ها، زیاد و دارای جعبه دنده‌های خودکار، چهارچرخ محرک و فرمان هیدرولیک هستند.

تاریخچه تراکتور در ایران:

استفاده از تراکتور و ماشین‌های کشاورزی در ایران به دنبال اولین نمایشگاه ماشین‌های کشاورزی که در سال 1300 شمسی در تهران برگزار شد، متداول گردید.

در سال 1308 شمسی اولین تراکتور نفتی ساده برای مدرسه عالی فلاحت در شهرستان کرج خریداری گردید تا دانشجویان بتوانند با روش کار آن آشنا شوند و آن را در مزارع برای عملیات کشاورزی به کار ببرند.

آغاز فعالیت بنگاه توسعه ماشین‌های کشاورزی در سال 1331 شمسی بود. درحقیقت این اقدام، نقطهٔ شروع ماشینی کردن کشاورزی ایران به شمار می‌رود.

در سال 1345 شمسی تعدادی تراکتور یونیورسال  از کشور رومانی وارد و در اختیار کشاورزان مستعد گذارده شد. از سال 1353 شمسی پس از تأسیس کارخانه تراکتور سازی تبریز، این کارخانه شروع به وارد کردن تراکتور مسی فرگوسن و مونتاژ آن نمود.

به موازات این کارخانه، کارخانه جاندیر اراک در سال 1352 شروع به مونتاژ تراکتور جاندیر کرده بود. درحال حاضر، اغلب قطعات تراکتور در داخل کشور ساخته می‌شود؛ به طوری که تولید و مونتاژ انبوه تراکتورها علاوه بر مصارف صنعتی و کشاورزی در داخل، به کشورهای دیگر نیز صادر می‌گردد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید