پمپ گازوئیل کش

پمپ گازوئیل کش؛ انواع، کاربرد، نحوه استفاده و کارکردن

album-art

00:00

نقل و انتقال سوخت و سیالات صنعتی نیاز به تجهیزات خاصی دارد. بسیاری از کارگاه‌ها و کارخانجات برای کاهش هزینه‌های حمل و نقل مجبور به دپوی سوخت هستند. این مراکز صنعتی سوخت‌ها را در مخازنی بزرگ ذخیره می‌کنند. سپس دستگاه‌ها و ماشین‌آلات از مخزن مستقر در محل سوخت‌گیری می‌کنند. برای انتقال سوخت از مخزن اصلی به ماشین‌‌آلات و دستگاه‌ها به پمپ گازوئیل کش نیاز خواهد بود.

این دستگاه در جایگاه‌های سوخت، محیط‌های انتقال سیالات و مایعات صنعتی و زمین‌های کشاورزی کاربرد دارند. در ادامه با چگونه کار پمپ گازوئیل کش، انواع و نکاتی پیرامون خرید آن‌ها آشنا خواهیم شد.

پمپ گازوئیل کش چیست؟

پمپ گازوئیل کش عملیات انتقال سوخت از داخل مخزن یا باک ماشین‌آلات را انجام می‌دهد. معمولا این پمپ‌ها با برق ۱۲ ولت فعال می‌شوند. بنزین، گازوئیل، روغن، پارافین، روغن هیدرولیک و … از جمله موادی است که به وسیله پمپ گازوئیل کش می‌توان انتقال داد.

پمپ‌های گازوئیل کش می‌توانند سیالات تا عمق ۵ متر را مکش کرده و در طرف مقابل تا ارتفاع ۱۰ متری سیال را جابه‌جا کنند. یکی از مهمترین ویژگی‌های این پمپ‌ها سرعت بالای سوخت‌کشی است. موتور پمپ گازوئیل کش قدرت بسیار بالایی دارد و به همین دلیل انتقال سوخت و روغن در ماشین‌آلات مجهز به این دستگاه بسیار راحت خواهد بود.

کاربردهای مختلفی برای پمپ گازوئیل کش نامبرده می‌شود اما مهمترین وظیفه آن‌ها جابه‌جایی مایعات بین دو مخزن است. در سال‌های گذشته این پمپ‌ها بیشتر در حوزه کشاورزی استفاده می‌شدند اما امروزه صنایع و مختلف از قابلیت‌های پمپ گازوئیل کش بهره می‌گیرند.

پمپ گازوئیل کش چگونه کار می‌کند؟

نیروی محرکه این پمپ‌ها برای جابه‌جایی مایعات از طریق برق باطری ماشین‌آلات تامین می‌شود. به کمک نیروی برق مایع از یک سمت به سمت دیگر منتقل خواهد شد. در دو طرف پمپ ممکن است دو مخزن، دو خودرو و یک مخزن و یک نازل باشد.

وسایل نقلیه و صنعتی مختلف از پمپ گازوئیل کش برای سوخت‌گیری وسایل نقلیه، سوخت‌گیری از مخازن اختصاصی و … استفاده می‌کنند. بسیاری از کارخانه‌ها و شرکت‌هایی که در مناطق دورافتاده مشغول فعالیت هستند، از مخازن بزرگ برای نگهداری سوخت استفاده می‌کنند. تجهیزات و ماشین‌آلات کارخانه مورد نیاز به جای مراجعه به جایگاه‌های سوخت‌گیری شهری و بین شهری، از مخازن اختصاصی سوخت دریافت خواهند کرد. در حقیقت این مراکز صنعتی سوخت را به صورت کلی و با حجم بالا دریافت کرده تا به مرور مصرف کنند و بدین ترتیب هزینه‌های حمل و نقل را کاهش دهند.

انتخاب پمپ گازوئیل کش مناسب

امروزه پمپ‌های بسیار متنوعی در بازار موجود است. بنابراین انتخاب پمپ مناسب شاید کمی سخت به نظر برسد. اولین موضوعی که برای خرید پمپ گازوئیل کش باید به آن توجه کرد، دبی (Q) مورد نیاز است. این شاخص ظرفیت پمپ را به مصرف‌کننده اعلام می‌کند.

میزان جریان به سرعت توزیع اغلب بر حسب لیتر در دقیقه محاسبه می‌شود. این میزان بسته به نوع خودرو یا دستگاه سوخت‌گیری‌کننده متفاوت خواهد بود. هرچه مخزن ماشین‌آلات مورد نظر ظرفیت بیشتری داشته باشد، به پمپ با سرعت بیشتری نیاز خواهد بود.

برای اتومبیل‌های شهری میزان جریان سوخت‌گیری معمولا حدود 45 lpm است. برای وسایل نقلیه سنگین و ماشین‌آلات صنعتی این شاخص باید حدود 60 lpm باشد. محیط و شرایط سوخت‌گیری نیز نقش مهمی در انتخاب محصول خواهد داشت.

انواع پمپ‌های پمپ گازوئیل کش

امروزه پمپ‌های گازوئیل کش در انواع مختلفی تولید می‌شود. در ادامه به برخی از محبوب‌ترین مدل‌های این پمپ اشاره شده است.

  •         پمپ گازوئیل کش مدل DCTP40-12V
  •         مپ کفکش آب و گازوئیل هوشمند ۱۲ و ۲۴ ولت ماکیتا
  •         پمپ گازوئیل کش مدل DCTP40-12V
  •         پمپ گازوئیل کش مدل F-DCTP40-12V
  •         پمپ گازوئیل کش مدل F-DCTP40-24V
  •         پمپ گازوئیل کش مدل DCTP40-24V
  •         پمپ گازوئیل کش ولکانو مدل DCTP40-24V

تفاوت پمپ‌های گازوئیل کش در قابلیت‌هایی همچون غوطه‌ور شدن در سیال، امکان انتقال انواع مایعات، توان موتور و جنس بدنه است. از پمپ‌هایی که قابلیت غوطه‌ور شدن داشته باشند می‌توان در مخازن بزرگ استفاده کرد و پمپ را برای کاهش فاصله به وسط مخزن فرستاد.

توان موتور نیز نشان‌دهنده سرعت و شدت انتقال مایعات خواهد بود. قاعدتا هر چه توان موتور بیشتر باشد، سریعتر سیالات منتقل خواهند شد و در زمان صرفه‌جویی می‌شود.

برخی از انواع پمپ گازوئیل کش فقط قادر به جابه‌جایی گازوئیل هستند اما تعداد زیادی از آن‌ها می‌توانند مایعات مختلف را جابه‌جا کنند. پیمانکاران صنعتی ترجیح می‌دهند پمپی را انتخاب کنند که انعطاف خوبی در این زمینه داشته باشد زیرا فرایندها و مصارف کارگاه‌ها و کارخانجات صنعتی دائما در حال تغییر و تحول است.

جنس بدنه پمپ گازوئیل کش باید به گونه‌ای باشد تا در محیط‌های مرطوب و در تماس با گازوئیل یا سایر سوخت‌ها واکنشی نشان ندهد. همچنین ابعاد پمپ باید برای مخازن مورد استفاده مناسب باشد. برای مثال پمپ‌های کوچکی برای بشکه‌های گازوئیل طراحی شده‌اند تا به راحتی در اطراف بشکه یا درون آن جانمایی شوند. از طرفی قدرت موتور پمپ گازوئیل کش با ابعاد آن معمولا رابطه مستقیمی دارد. پمپ‌های کوچک برای مصارف پیش‌پاافتاده و فعالیت‌های سبک کاربرد دارند. برای جابه‌جایی سوخت در فواصل طولانی یا کشیدن سوخت از اعماق زیاد، نیاز به پمپ‌های بزرگ با توان عملیاتی بالا خواهد بود.

یکی دیگر از نکاتی که در زمان خرید باید در نظر داشت، تفاوت پمپ گازوئیل کش از نظر جابه‌جایی است. این پمپ‌ها به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم‌بندی می‌شوند. پمپ‌های ثابت برای جایگاه‌های سوخت و مصارف این چنینی مناسب هستند اما کارفرمایان و پیمانکاران صنعتی بهتر است از پمپ‌های متحرک استفاده کنند. این پمپ‌ها در محیط‌های مختلفی قابل استفاده خواهند بود و نیازهای متنوعی را رفع می‌کنند.

جمع‌بندی

پمپ گازوئیل کش یکی از پرکاربردترین وسایل برای سوخت‌گیری و جابه‌جایی سیالات و سوخت‌های ماشین‌آلات است. این وسیله در انواع مختلفی تولید می‌شود تا بتوانند نیازهای بخش‌های مختلف صنعتی را رفع کنند. مهمترین شاخص هر پمپ میزان دبی و جریان انتقال است. به طور کل این پمپ‌ها را می‌توان به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم کرد که معمولا نوع متحرک طرفداران بیشتری دارد. بسیاری از پمپ‌های گازوئیل کش می‌توانند مایعات مختلفی را جابه‌جا کنند و تنها مخصوص گازوئیل نیستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید