تغییر دنده در تراکتور

روش اصولی تغییر دنده در تراکتور های کشاورزی

رانندگی تراکتور با خودروهای سواری تفاوت دارد. اگر با اصول رانندگی صحیح تراکتور آشنا نباشید، احتمال آسیب زدن به تجهیزات آن و همچنین تصادف کردن افزایش پیدا می‌کند. مهم‌ترین نکته در رانندگی صحیح با تراکتور، آشنایی با اصول تغییر دنده است. در این مقاله تصمیم داریم آموزش ابتدایی برای آشنایی شما با نحوه رانندگی تراکتور ارائه کنیم. تا پایان با فروشگاه سیسال همراه باشید.

مراحل رانندگی با تراکتور

رانندگی تراکتور از زمان روشن کردن تا به حرکت درآوردن این تجهیز کشاورزی را می‌توان در شش بخش تقسیم‌بندی کرد. در این قسمت به معرفی هر یک از این مراحل می‌پردازیم.

1. استارت زدن

سوار تراکتور شوید و صندلی را به گونه‌ای تنظیم کنید که احساس راحتی داشته باشید و در عین حال دید شما نسبت به محیط پیرامون نیز مناسب باشد. سوئیچ تراکتور را در موقعیت مورد نظر قرار دهید. سپس کلاچ را با پای چپ تا انتها فشار دهید. در ادامه کلید را بچرخانید تا شمع‌های تراکتور جرقه زده و فرآیند راه‌اندازی آن آغاز شود. معمولا توصیه می‌شود که حدود 8 ثانیه کلید را قبل از رها کردن نگه دارید.

ممکن است در مرتبه اول انجام این کار، تراکتور روشن نشود. باید این مراحل را چند مرتبه تکرار کنید تا استارت خورده و روشن شود. اگر تراکتور به هر دلیلی روشن نشد، نیاز به تعمیر دارد.

قطعات تراکتور

2. رانندگی تراکتور

بعد از روشن شدن تراکتور برای به حرکت درآوردن آن نیاز به تعویض دنده دارید. دسته دنده مطابق خودروهای سواری در سمت راست راننده تعبیه می‌شود. روی دسته دنده معمولا ترتیب دنده‌ها در گیربکس برای راننده برچسب‌گذاری می‌شود. برای تعویض دنده باید کلاچ را به طور کامل فشار دهید. سپس دسته دنده را به سمت برچسب دنده یک هدایت کنید.

سپس پدال گاز را به آرامی فشار دهید تا دور موتور تراکتور افزایش پیدا کنید و به حرکت در بیاید. همزمان نیز به آرامی پای خود را از کلاچ بردارید. در زمان حرکت وقتی نیاز به سرعت بیشتری دارید، باید از دنده‌های بالاتر استفاده کنید. دنده‌ها را به ترتیب از 1 به بالا تعویض کنید. به خاطر داشته باشید که برای هر بار تعویض دنده نیز لازم است که کلاچ را فشار دهید و سپس به آرامی رها کنید.

3. متوقف کردن تراکتور

تا اینجا آموزش رانندگی و نحوه تعویض دنده تراکتور را مرور کردیم. برای متوقف کردن آن لازم است که ابتدا کلاچ را فشار دهید و سپس تراکتور را در دنده خنثی قرار داده و پس از آن کلاچ را رها کنید. همزمان با پای راست باید پدال ترمز را فشار دهید تا تراکتور متوقف شود.

رانندگی با تراکتور در زمان اتصال پی‌نورد

وقتی پی‌نورد یا هر وسیله دیگری به انتهای تراکتور متصل می‌شود، برای رانندگی باید اصول خاصی را حتما مد نظر قرار دهید. در این شرایط حتما لازم است که تراکتور را با دنده سنگین هدایت کنید. علاوه بر آن در زمان دور زدن، باید از شعاع دور بیشتری نسبت به حالت عادی استفاده کنید. در زمان هدایت تراکتور در سرازیری باید از ترمزهای ناگهانی و شدید اجتناب کنید؛ چرا که این کار باعث برخورد بین پی‌نورد و تراکتور می‌شود.

رانندگی اصولی تراکتور

در زمان حرکت با دنده عقب پی‌نور تمایل دارد که از مسیر منحرف شود. این اتفاق به دلیل نیروهای مقاومی است که از طرف زمین به آن اعمال می‌شود. بنابراین برای کنترل پی‌نورد در حرکت دنده عقب باید نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

  •    برای حرکت دنده با دنده عقب در مسیر مستقیم از منحرف شدن فرمان تراکتور جلوگیری کنید.
  •    در صورت منحرف شدن پی‌نورد، فرمان را به همان جهت بچرخانید و بعد از برگشت پی‌نورد به مسیر اصلی، فرمان را نیز به حالت اولیه بازگردانید.
  •    سرعت حرکت دنده عقب با پی‌نورد باید محدود باشد تا جلوی انحراف بیش از حد گرفته شود.

کلام پایانی

در این مقاله به بررسی نحوه رانندگی و تعویض دنده تراکتور به صورت اصولی پرداختیم. تعداد دنده‌های بیشتر تراکتور نسبت به خودروهای معمولی نباید باعث سردرگمی شما شود. برخی از دنده‌ها به طور خاص زمانی استفاده می‌شوند که تراکتور در حال حمل بار اضافی است. بنابراین با مشاهده دقیق برچسب‌های دسته دنده تراکتور و چندین بار تمرین کردن، به راحتی می‌توان از پس هدایت تراکتور برآمد. توجه داشته باشید که برای رانندگی بی‌خطر تراکتور ترجیحا از سرعت‌های بالا در زمان حرکت با آن خودداری کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید