جلوگیری از سوانح تراکتور کشاورزی

راهکارهایی برای جلوگیری از سوانح تراکتور کشاورزی

امروزه بیشتر از هر زمان دیگری استفاده از ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی افزایش پیدا کرده زیرا با بهره‌مندی از این ماشین آلات بهره‌وری افزایش پیدا می‌کند و می‌توان در زمان کوتاه‌تری حجم قابل توجهی از فعالیت‌ها را با کیفیت بالایی انجام داد. هرچند استفاده از ماشین آلات باعث بهبود انجام کارها می‌شود ولی بروز حوادث نیز افزایش پیدا خواهد کرد که در این بین با توجه به اینکه تراکتور کشاورزی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، بسیاری از حوادث مربوط به این وسیله می‌شود. با توجه به افزایش آمار سوانح تراکتور کشاورزی با اطلاع از نکات ایمنی می‌توان مانع از بروز برخی از این سوانح شد و با خیال آسوده‌تری فعالیت کرد. با توجه به اهمیت این موضوع در ادامه این مقاله راهکارهایی را ارائه خواهیم داد که با بهره‌مندی از آن‌ها می‌توانید از سوانح تراکتور کشاورزی جلوگیری کرده و با امنیت بالایی کار کنید.

نقش عوامل محیطی در بروز سوانح تراکتور کشاورزی

عوامل محیطی نقش بسزایی در بروز سوانح تراکتور کشاورزی ایفا می‌کنند و از جمله آن‌ها عبارتند از: 

  1. وجود شاخه‌های درخت‌ها
  2. راه آب‌ها
  3. جابه جایی بار با وزن بالا با استفاده از تراکتور
  4. سوراخ‌های موجود در زمین یا کنده‌های درختان
  5. سرعت زیاد در زمان دور زدن با تراکتور کشاورزی
  6. رانندگی با تراکتور روی زمین‌ها و مسیرهایی ناهموار

دلیل جلوگیری از سوانح تراکتور کشاورزی

کاهش سوانح تراکتور کشاورزی بر اثر عوامل محیطی

همانطور که در بالا به آن اشاره شد، عوامل محیطی مختلفی هستند که در سوانح تراکتور نقش آفرین هستند که برای کاهش میزان بروز آن‌ها می‌توان از آنچه در ادامه به آن‌ها اشاره شده است، بهره‌مند شد.

  1. با توجه به اینکه تسمه، محور تواندهی ماشین و زنجیرهای متحرک تراکتور بسیار آسیب پذیر هستند باید برای کاهش میزان سوانح برای این بخش‌ها حفاظ‌های امنیتی در نظر گرفته شود.
  2. به منظور جلوگیری از اضافه بار و تحمیل آن به تراکتور، توصیه می‌شود از کلاچ‌های لغزشی که به همین منظور طراحی شده‌اند، استفاده کنید.
  3. برخی از قطعات تراکتور هستند که حضور آن‌ها ضروری است، اما مشکلی که این قطعه ها دارند این است که خطرآفرین هستند و ریسک آسیب رسیدن را بیشتر می کنند. بهتر است برای پیشگیری از وقوع حوادث بر روی این قطعه‌ها وسیله‌های حفاظتی نصب شده و محافظ‌هایی برای آن‌ها در نظر گرفته شود تا آسیب‌ها کاهش پیدا کند.
  4. در صورتی که باید در سطوح لغزنده رانندگی کنید، ابتدا مسیر را پاکسازی کنید و سپس وارد آن شوید تا از بروز سوانح کاسته شود.
  5. به منظور کاهش سوانح و خطرات در جاده توصیه می‌شود از علامت‌های شبرنگ استفاده کنید.
  6. از روشن کردن موتور تراکتور با استفاده از پیچ گوشتی خودداری کنید زیرا اگر دنده در حالت خلاص نباشد ممکن است تکان‌های شدیدی رخ دهد و له شدگی افراد اطراف تراکتور را به همراه داشته باشد.

تاثیر عوامل انسانی در بروز حوادث تراکتور کشاورزی

همانطور که عوامل محیطی بر بروز حوادث تاثیرگذار هستند، عوامل انسانی هم نقش بسزایی در بروز این سوانح ایفا می‌کنند که از جمله آن‌ها عبارتند از:

  1. بیمار بودن راننده تراکتور کشاورزی
  2. خواب آلودگی و خستگی راننده 
  3. عدم توجه راننده به علائم و نشانه‌های رانندگی
  4. نداشتن تجربه کافی اپراتور تراکتور کشاورزی با نحوه استفاده از ماشین
  5. استعمال مواد مخدر، روانگردان و نوشیدن الکل
  6. از دست دادن کنترل ماشین

عوامل جلوگیری از سوانح تراکتور کشاورزی

کاهش ریسک عوامل انسانی حوادث تراکتورهای کشاورزی

برای اینکه بتوان ریسک آسیب‌های انسانی در بروز سوانح تراکتور کشاورزی را کاهش داد، نیاز به انجام اقدامات پیشگیرانه‌ای است که شامل موارد زیر می‌شود:

  1. برنامه ریزی دقیق برای ساعات کاری راننده به منظور جلوگیری از خستگی و خواب آلودگی وی
  2. به دست آوردن تجربه کافی برای رانندگی با تراکتور با رانندگی در شرایط مختلف
  3. با توجه به خطراتی که در این حرفه وجود دارد، راننده باید از محافظ‌هایی برای چشم‌ها، گوش‌ها، سر، دست، صورت، پاها و … استفاده کند.
  4. مطالعه دفترچه راهنمای تراکتور و به خاطر سپردن نکات ایمنی گفته شده در آن

سخن آخر

با توجه به اینکه کشاورزی از مشاغلی است که در تمام فصول سال باید برای انجام آن اقدام شود، باید درباره نکات ایمنی در هر فصل به خوبی اطلاع داشت تا بتوان با امنیت بالایی از تراکتور خود استفاده کرد. هر آنچه در این مقاله نیز به آن اشاره شد، نکات ایمنی بود که با اجرایی کردن آن‌ها می‌توان تا حد قابل قبولی از بروز سوانح و حوادث جلوگیری کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید