کاهش قدرت تراکتور

8 نکته مهم که باعث کاهش قدرت تراکتور می شوند

کاهش قدرت تراکتور یکی از مشکلات رایجی است که معمولا کشاورزان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. خوشبختانه دلایل اصلی کاهش قدرت تراکتور بر ما پوشیده نیست. شما به عنوان مالک تراکتور با شناخت درست از این دلایل می‌توانید برای برطرف کردن مشکل برنامه‌ریزی کنید. در این مقاله قصد داریم به معرفی 8 دلیل اصلی افت قدرت تراکتور بپردازیم. تا پایان با ما همراه باشید.

منبع تأمین قدرت تراکتور چیست؟

برای دستیابی به درک بهتر درباره عوامل کاهش توان تراکتور، بد نیست که با منبع تأمین قدرت این ماشین کشاورزی آشنا شویم. تراکتورها از موتورهای دیزلی استفاده می‌کنند. البته تراکتورهای کوچک‌تری نیز در بازار هستند که با بنزین یا گاز مایع (LPG) نیز کار می‌کنند. هر چند که تعداد این دسته از تراکتورها زیاد نیست.

تراکتورهای مدرن دارای سوئیچ پرتاب هستند. این سوئیچ‌ها توان تولیدی موتور را به محورهای دورانی که در پشت تراکتور تعبیه می‌شوند، انتقال می‌دهند. در ادامه نیرو از محورهای چرخشی به سمت سایر اجزای تراکتور انتقال پیدا می‌کند. به این ترتیب تراکتور می‌تواند سایر ماشین‌آلاتی که به آن متصل می‌شوند را نیز به حرکت در بیاورد.

منبع تأمین قدرت تراکتور چیست؟

دلایل کاهش قدرت تراکتور

گاهی اوقات تراکتور دچار افت قدرت می‌شود. این مشکل به ویژه در مسیرهای سربالایی به وقوع می‌پیوندد. چند دلیل اصلی برای افت قدرت تراکتور می‌توان برشمرد که عبارت‌اند از:

1. کمبود سوخت

زمانی که سطح سوخت موجود در تراکتور کاهش پیدا می‌کند، می‌توان این ماشین کشاورزی را در زمین مسطح به حرکت درآورد. با این وجود وقتی در سربالایی قرار می‌گیرید، سوخت به سمت عقب باک حرکت می‌کند و از ورودی شیلنگ سوخت به سمت موتور فاصله می‌گیرد. به این ترتیب انتقال سوخت از باک به موتور تراکتور مختل می‌شود، به همین دلیل توان تراکتور دچار افت می‌شود. به طور کلی هر زمان مشاهده کردید که توان تراکتورتان کاهش یافته است، در قدم اول میزان سوخت را بررسی کنید.

2. گرفتگی فیلتر سوخت

گاهی اوقات سوخت به میزان کافی در باک وجود دارد؛ اما باز هم شاهد کاهش قدرت تراکتور هستیم. در این شرایط امکان دارد که مشکل مربوط به فیلتر سوخت تراکتور باشد. فیلتر سوخت برای جداسازی ناخالصی‌های احتمالی موجود در سوخت استفاده می‌شود.

به این ترتیب جلوی انتقال ناخالصی‌ها به سمت موتور گرفته می‌شود. در غیر این صورت موتور در معرض آسیب‌های جدی قرار می‌گیرد. به مرور زمان ممکن است که فیلتر سوخت دچار گرفتگی شود. در نتیجه جریان سوخت از آن به خوبی عبور نکند. لازم است که فیلتر سوخت در بازه‌های زمانی مشخصی تعویض شود تا این مشکل به وجود نیاید.

3. ایجاد خلاء در مخزن سوخت

گاهی اوقات نیز در مخزن سوخت تراکتور خلاء ایجاد می‌شود. این اتفاق هر چند خیلی نادر است؛ اما برای برطرف کردن مشکل صرفا باید درب باک را یکبار باز و بسته کنید. اگر این اقدام مشکل توان تراکتور را حل کرد، یعنی ایراد مربوط به ایجاد خلاء در مخزن سوخت بوده است.

4. مسدود شدن فیلتر هوای تراکتور

در محفظه احتراق موتور تراکتور، سوخت و هوا به نسبت مشخصی با یکدیگر ترکیب می‌شوند تا احتراق کامل رخ دهد. هوای ورودی به محفظه احتراق نیز از فیلتر عبور می‌کند تا از ورود ناخالصی‌ها به درون محفظه جلوگیری شود. به مرور زمان ممکن است که فیلتر هوا نیز دچار گرفتگی شود. در نتیجه هوا به میزان کافی وارد محفظه نمی‌شود و احتراق ناقص شکل می‌گیرد. احتراق ناقص نیز باعث افت قدرت تراکتور می‌شود. برای حل این مشکل نیز باید فیلتر هوا تمیز یا تعویض شود.

5. خرابی کاربراتور یا انژکتور برای تراکتورها

کاربراتور و انژکتور وظیفه ترکیب سوخت و هوا در محفظه احتراق به ترتیب برای تراکتورهای دیزلی و غیر دیزلی را بر عهده دارد. خرابی کاربراتور و انژکتور باعث می‌شود که ترکیب سوخت و هوا در موتور تراکتور به درستی اتفاق نیفتد. کثیف شدن این تجهیزات یا خرابی سوئیچ‌های کنترلی آن‌ها باعث می‌شود که این تجهیز نتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد. علاوه بر آن ممکن است که مهر و موم یا واشر آب بندی آن‌ها نیز خراب شوند. برای حل مشکل باید کاربراتور یا انژکتور را بررسی کرده و دلیل خرابی آن را شناسایی و رفع کنید. به این ترتیب مشکل افت قدرت تراکتور برطرف می‌شود.

6. خرابی شمع‌های موتور تراکتورهای غیر دیزلی

ترکیب سوخت و هوا در سیلندر با جرقه‌ای که توسط شمع ایجاد می‌شود، مشعل شده و انرژی آزاد می‌کنند. خرابی شمع باعث می‌شود که عملا جرقه در موتور اتفاق نیفتد و در نتیجه اشتعال شکل نگیرد. کثیف شدن شمع با روغن، کربن و سوخت اصلی‌ترین دلیل خرابی آن است. در این صورت با تمیز کردن شمع مشکل برطرف می‌شود.

دلایل کاهش قدرت تراکتور

7. خرابی پمپ سوخت

پمپ سوخت نیز وظیفه دارد تا جریان دائمی سوخت از باک به سمت محفظه احتراق موتور تراکتور را تضمین کند. پمپ سوخت عمر مفید مشخصی دارد و پس از آن خراب می‌شود. در این حالت تراکتور شاید بتواند در زمین‌های صاف به فعالیت ادامه دهند؛ اما در زمین‌های شیب‌دار به خصوص سربالایی قطعا با مشکل افت قدرت مواجه می‌شود. اصلی‌ترین عامل خرابی زودتر از موعد پمپ سوخت نیز کار کردن با تراکتور برای طولانی مدت با سوخت کمتر از یک چهارم باک است.

8. جانمایی نامناسب قطعات

موتور تراکتور متشکل از تعداد قطعات بسیار زیادی است. جانمایی اشتباه هر یک از این قطعات باعث می‌شود که مشکلاتی در تراکتور به وجود بیاید که کاهش قدرت تراکتور یکی از آن‌هاست. با توجه به اینکه تراکتور عمدتا در زمین‌های ناهموار کار می‌کند، بروز این مشکل مرسوم است. لذا حتما به صورت دوره‌ای تنظیم بودن مکان قطعات موتور را بررسی کنید.

کلام پایانی

در این مقاله به بررسی دلایل افت قدرت تراکتور پرداختیم. همان طور که مشاهده کردید، دلایل مختلفی برای این منظور وجود دارد. بنابراین وقتی با مشکل کاهش توان تراکتور مواجه شدید، حتما با حوصله تک تک موارد فوق را بررسی کنید تا بتوانید ریشه مشکل را شناسایی کنید. پس از آن حل مشکل کار چندان پیچیده‌ای برای شما نخواهد بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید