علائم خرابی شمع تراکتور

علائم خرابی شمع در تراکتور‌های بنزینی؛ نحوه جلوگیری خرابی شمع

عملکرد درست شمع در موتور تراکتور، نقش کلیدی در راندمان این ماشین کشاورزی دارد. از طرفی لازم است در دوره زمانی مشخصی شمع‌های تراکتور تعویض شود؛ چرا که در اثر عوامل مختلفی شمع خراب می‌شود. سؤال اساسی این است که علائم خرابی شمع تراکتور چیست؟ از چه راه‌هایی برای جلوگیری از آسیب دیدن زودهنگام شمع‌های تراکتور استفاده کنیم؟ در این مقاله قصد داریم به بحث و بررسی پیرامون این دو سؤال مهم بپردازیم. تا پایان با فروشگاه سیسال همراه باشید.

علائم خرابی شمع تراکتور

کارشناسان توصیه می‌کنند که شمع‌های تراکتور به ازای هر 100 ساعت کارکرد یا پیمودن مسافت 50 هزار مایل تعویض شوند. با این وجود ممکن است با توجه به شرایط استفاده از تراکتور و میزان فشاری که به موتور وارد می‌شود، شمع‌ها زودتر خراب شوند. بر این اساس مهم‌ترین علائم خرابی شمع تراکتور عبارت‌اند از:

1. مشکل در راه‌اندازی تراکتور

گاهی اوقات تراکتور به هر دلیل روشن نمی‌شود یا سخت‌تر از حالت معمول روشن می‌شود. این مشکل می‌تواند در اثر عوامل مختلفی بروز کند. مثلا کمبود سوخت یکی از این عوامل است. در عین حال خرابی شمع تراکتور نیز عامل دیگری است که باعث بروز مشکل در راه‌اندازی این تجهیز می‌شود. برای روشن شدن تراکتور، نیاز به جرقه اولیه شمع‌ها است. اگر شمع‌ها خراب شده باشند، عملا جرقه‌ای نیز ایجاد نشده و تراکتور روشن نمی‌شود.

علائم خرابی شمع تراکتور

2. لرزش بیش از حد موتور در دور آرام

یکی دیگر از علائم خرابی شمع تراکتور، لرزش و سر و صدای بیش از حد موتور آن در دور آرام است. به خاطر داشته باشید که به محض مشاهده این مشکل باید فورا برای برطرف کردن ایراد احتمالی و تعویض شمع‌ها اقدام کنید. چرا که ارتعاش بیش از حد موتور در دور آرام، باعث آسیب رسیدن به سایر بخش‌های آن نیز می‌شود.

3. مصرف سوخت بالاتر

خرابی شمع تراکتور باعث می‌شود که راندمان احتراق افت چشمگیری پیدا کند. به این ترتیب عملا مصرف سوخت در موتور افزایش پیدا می‌کند. این مسئله را به وضوح می‌توانید به عنوان راننده تراکتور تشخیص دهید. اگر دوره سوخت‌گیری تراکتورتان کوتاه‌تر شده است، حتما نسبت به خرابی شمع‌ها حساس شوید.

4. کاهش شتاب حرکت تراکتور

یکی دیگر از علائم خرابی شمع تراکتور، کاهش سرعت حرکت آن است. اگر مشاهده می‌کنید که تراکتور توان حرکت معمولی خود را از دست داده است، یکی از موضوعاتی که باید آن را حتما بررسی کنید، سلامت شمع‌ها است.

5. پرش تراکتور

گاهی اوقات احساس می‌شود که تراکتور در زمان حرکت به نوعی سکته می‌زند. به این معنی که حرکت پیوسته و آرامی نداشته و انگار به نوعی جهش در آن رخ می‌دهد. این اتفاق به دلیل نفوذ هوای بیش از حد به محفظه احتراق تراکتور به وجود می‌آید که خرابی شمع‌ها باعث بروز این مشکل می‌شود.

راه جلوگیری از خرابی شمع تراکتور

راه جلوگیری از خرابی شمع تراکتور چیست؟

با علائم خرابی شمع تراکتور آشنا شدیم. برای جلوگیری از خراب شدن شمع در زمانی زودتر از موعد، دو راه پیش روی ما قرار دارد. اولین مورد تمیز کردن شمع‌ها است که به مرور زمان آلاینده‌ها و گرد و غبار زیادی روی سطح آن‌ها می‌نشیند. با اینکار قدرت تراکتور نیز کمی بهبود پیدا می‌کند.

اقدام مهم بعدی که باید برای جلوگیری از خرابی شمع انجام دهید، حفظ فاصله آن‌ها در محدوده مجاز است. بسته به نوع برند تولیدکننده شمع‌ها باید در فاصله مشخصی با یکدیگر قرار داشته باشند تا بهترین عملکرد را از خود نشان دهند. به طور معمول فاصله ایده‌آل برای شمع‌های تراکتور حدود 1.40 تا 1.50 میلی‌متر است.

کلام پایانی

در این مقاله به بررسی علائم خرابی شمع تراکتور پرداختیم. به طور کلی در صورت استفاده متعارف از تراکتور، در هر فصل از سال باید یکبار شمع‌ها را تعویض کنید. در زمان تعویض شمع‌های تراکتور حتما از محصولات با کیفیت و درجه یک استفاده کنید. در غیر این صورت شمع‌ها خیلی زودتر از موعد خراب می‌شوند و هزینه اضافی روی دست شما باقی می‌گذارند. 

1 دیدگاه دربارهٔ «علائم خرابی شمع در تراکتور‌های بنزینی؛ نحوه جلوگیری خرابی شمع»

  1. بازتاب: 5 علت اصلی استارت نخوردن تراکتور که باید بدانید - سیسال

دیدگاه‌ خود را بنویسید