اصول صحیح رانندگی با تراکتور

اصول صحیح رانندگی با تراکتور

با صنعتی شدن فعالیت‌های مختلف ماشین آلات و ابزارهای مختلفی روی کار آمدند که انسان با بهره‌مندی از آن ها می‌تواند کارها را در زمان کوتاه‌تر و با کیفیت بالاتری انجام دهد. یکی از این ماشن آلات، تراکتور است که امروزه نقش بسیار مهمی در فعالیت‌های کشاورزی ایفا می‌کند زیرا با استفاده از آن در هزینه‌ها صرفه جویی می‌شود و در زمان کوتاهی می‌توان حجم قابل توجهی از کارها را پیش برد. به طور کلی باید گفت استفاده کردن از هریک از ماشین آلات مورد استفاده در کشاورزی نیاز به دانش و اطلاعاتی دارد که فرد باید درباره آن‌ها آگاهی داشته باشد. به طور مثال هرچند اگر کسی تا به حال با تراکتور رانندگی نکرده باشد، تصور کند که رانندگی کردن با این وسیله نیز همچون سایر خودروها است، اما رانندگی کردن با تراکتور فوت و فن‌هایی دارد که باید از آن اطلاع داشته باشید تا در زمان استفاده نه به راننده و نه به تراکتور آسیبی وارد نشود. با توجه به اهمیتی که رانندگی با تراکتور دارد، در ادامه این مقاله اصول رانندگی با این وسیله را به صورت کامل شرح خواهیم داد.

اصول قبل از روشن کردن تراکتور

رعایت اصول ایمنی در رانندگی با تراکتور امری ضروری است و عدم توجه به این موضوع ممکن است مرگ راننده یا سایر افراد و از بین رفتن تراکتور را به همراه داشته باشد. با توجه به اهمیت این موضوع در ادامه اصول روشن کردن صحیح تراکتور را مورد بررسی قرار داده‌ایم:

۱. بهره‌مندی از توانایی جسمی برای رانندگی 

۲. استفاده از لباس و کفش مناسب

۳. اجرای صحیح قوانین راهنمایی و رانندگی

۴. آشنایی کامل با تجهیزات تراکتور  

۵. تنظیم صندلی تراکتور متناسب با جثه خود

۶. خلاص کردن دنده تراکتور پیش از روشن کردن

۷. انجام بازدیدهای پیش از روشن شدن 

اصول قبل از روشن کردن تراکتور

نکات مهم برای روشن کردن تراکتور

به یاد داشته باشید که موتور تراکتور را نباید در جایگاه سربسته روشن کنید و در صورتی که ناچار به انجام چنین کاری هستید، حتما در یا پنجره‌ها را باز کنید. همچنین پیش از روشن کردن بازدیدهای ضروری مانند کنترل وضعیت لاستیک‌ها، میزان باد چرخ‌ها، روغن موتور، آب رادیاتور، محل اتصال لوله‌های آب، سوخت و روغن را انجام دهید.

شروع رانندگی با تراکتور

پیش از رانندگی در صورتی که در پیاله رسوب سوخت، آب یا رسوباتی جمع شده است آن را خالی کنید. باتری و اتصالات سیستم برقی را بررسی کنید سپس پس از نشستن درست روی صندلی، در مرحله اول اهرم ترمز دستی را اگر در حالت ترمز نیست، بکشید. در مرحله بعد اهرم‌های دنده و محور انتقال نیرو و سیستم هیدرولیک را خلاص کنید. اهرم گاز دستی را در وضعیت وسط قرار داده و سوئیچ تراکتور را در وضعیت روشن قرار دهید و روشن شدن لامپ‌های هشدار دهنده را کنترل کنید. سپس باید  دکمه راه انداز را فشار داده تا موتور روشن شود. در صورتی که موتور روشن نشد، ۳ تا ۴ بار استارت را به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه و به فاصله زمانی دو دقیقه تکرار کنید. اگر موتور روشن نشد ۱۵ دقیقه صبر کرده و دوباره استارت بزنید و اگر پس از این زمان هم روشن نشد، به تعمیرگاه مراجعه کنید.

نکات مهم برای رانندگی با تراکتور

به یاد داشته باشید که معمولا تراکتورهایی که دارای شمع گرمکن به جای دکمه راه انداز، سوئیچ وضعیت دارند و در هوای سرد باید سوئیچ این تراکتورها را پیش از قرار دادن در وضعیت راه اندازی، 15 تا 20 ثانیه در وضعیت شمع گرمکن قرار دهید تا موتور زودتر روشن شود. انجام ندادن این کار باعث می‌شود تا قطعات تراکتور آسیب دیده و تراکتور به تعمیر نیاز داشته باشد.

اصول ایمنی در رانندگی با تراکتور 

  1. خودداری از عجله کردن در رانندگی 
  2. پرهیز از رانندگی در صورت وجود نقص
  3. اطمینان از سالم بودن ترمزها
  4. خودداری از سوار کردن افراد روی گلگیرها
  5. بررسی مسیرهای دشوار و موانع پیش از عبور
  6. اطمینان از آزاد شدن ترمز دستی
  7. بستن کمربند ایمنی در زمان رانندگی
  8. استفاده از دنده سنگین در هنگام رانندگی در شیب‌های تند و کارهای سنگین
  9. بهره‌مندی از قابلیت‌های تراکتور در موقعیت‌های مناسب
  10. خودداری از پیاده‌شدن از تراکتور در حال حرکت
  11. در نظر گرفتن شعاع گردش مناسب در زمان دور زدن
  12. خودداری از رانندگی بدون چراغ در شب و هوای مه آلود
  13. پرهیز از دور زدن ناگهانی
  14. خودداری از چرخاندن تراکتور در سرعت‌های بالا

نکات مهم رانندگی با تراکتور

اصول ایمنی برای خاموش و متوقف کردن تراکتور 

برای متوقف و خاموش کردن تراکتور نیاز به رعایت اصول ایمنی است که عبارتند از:

  1. کاهش سرعت پیش از توقف کامل،
  2. توقف تراکتور را در محل مناسب 
  3. کشیدن ترمز دستی پس از توقف تراکتور
  4. خاموش کردن موتور تراکتور
  5. قرار دادن تراکتور در دنده سنگین

همچنین به یاد داشته باشید که تراکتور را نباید در شیب‌های تند پارک کنید و در صورتی که ناچار به انجام چنین کاری شدید، در برابر چرخ‌های عقب مانعی قرار دهید تا تراکتور به عقب رانده نشود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید