آموزش نگهداری تراکتور در فصل بیکاری

آموزش نگهداری تراکتور در فصل بیکاری

کارهای کشاورزی بیشتر فصلی هستند و وسیله برای مدتی از سال مورد نیاز است و پس از آن باید در انبار نگهداری شود تراکتور نیروی محرکه بسیاری از ادوات کشاورزی است. به همین دلیل مدت زمان کار آن در طول سال از سایر دستگاه‌ها بیشتر است. هرچند ممکن است در مدت زمانی از سال نیازی به آن نباشد به ویژه اگر مزرعه تک محصولی باشد. به کار نگرفتن تراکتور به مدت طولانی می‌تواند مشکلاتی را برای آن ایجاد کند برای جلوگیری از این موارد می‌تواند اقدامات زیر انجام شود تا از آسیب به تراکتور جلوگیری شود.

اقدامات لازم نگهداری تراکتور در فصل بیکاریاقدامات لازم نگهداری تراکتور در فصل بیکاری

۱. سیستم خنک کننده

مایع درون سیستم خنک کننده باید تخلیه شود و پس از شستشوی ،کامل دوباره از مایع مناسب فصل پر شود. 

۲. سیستم هیدرولیک

چنانچه روغن هیدرولیک کثیف است یا برای مدت طولانی کار کرده، لازم است روغن و صافی‌های مربوط تعویض شوند پس از ریختن روغن تازه باید موتور روشن شود و همه بخش‌های هیدرولیک چند بار کار کنند تا روغن تازه در آن‌ها وارد و خارج شود بازوهای عقب فرمان هیدرولیک و …).

۳. گریس خورها

تمام گریس خورهای تراکتور گریس کاری شوند تا گریس کهنه در قسمت‌ها باقی نماند.

۴. سیستم هوارسانی

چنانچه در پیش صافی خاک وجود دارد تخلیه شود و اگر سیستم هوارسانی صافی روغنی دارد تعویض روغن و تمیز کردن صافی باید صورت گیرد. صافی‌های خشک را نیز تمیز کنید.

۵. سیستم روغنکاری موتور

روغن موتور و صافی آن را اگر زیاد کار کرده اند تعویض کنید. پس از تعویض روغن موتور را روشن کنید تا تمام بخش‌های موتور به روغن تازه آغشته شوند. برخی از کارخانه‌های سازنده، تراکتور اضافه کردن مواد ضد زنگ به روغن موتور و جعبه دنده و مخزن سوخت را سفارش می‌کنند در این صورت فقط با توجه به دستورالعمل کتابچه راهنما و به طور دقیق عمل کنید وگرنه پس از پارک کردن تراکتور در محل نگهداری طولانی می‌توانید با باز کردن انژکتورها چند قطره روغن روی جدار سیلندر بریزید و موتور را با دست چند دور بگردانید تا جدار سیلندر و پیستون چرب شود و از زنگ زدگی آن جلوگیری شود.

نگهداری تراکتور در فصل بیکاری

۶. باتری

در بیکاری کوتاه مدت تراکتور باتری را باز کرده، قطب‌های آن را تمیز کنید. در صورت کم بودن آب ،باتری آن را تا اندازه لازم پر کنید. باتری را با دستگاه شارژ در حد پر شدن کامل شارژ کرده در جایی که خطر یخ زدگی وجود نداشته باشد نگهداری کنید. دقت کنید که با دستگاه شارژ همیشه باتری را شارژ نگهدارید تا از بین نرود.

۷. لاستیک‌ها

با قرار دادن بلوک چوبی یا خرک در زیر، محورها تماس لاستیک‌ها را با زمین قطع کنید تا از فرسودگی لاستیک‌ها در اثر فشار ثابت روی یک نقطه جلوگیری شود فشار هوای لاستیک‌ها را تا اندازه‌ای کم کنید.

۸.لوله اگزوز

چنانچه لوله اگزوز درپوش دارد توجه کنید که کامل بسته شده باشد. چنانچه درپوش ندارد، با قرار دادن یک قوطی خالی به صورت وارونه بر روی آن از ورود هر چیزی به لوله اگزوز جلوگیری کنید.

۹. بدنه تراکتور

چنانچه رنگ قسمتی از تراکتور آسیب دیده است، فرصت بیکاری بهترین زمان ترمیم آن است. حتی اگر نمی‌خواهید آن را صاف کنید، بهتر است پس از سمباده کشیدن به محل‌های زنگ زده با ضد زنگ و رنگ روی آن را بپوشانید تا از پیشرفت سطحی و عمیق زنگ زدگی جلوگیری کنید.

محل نگهداری تراکتور در مدت بیکاریمحل نگهداری تراکتور در مدت بیکاری

نور مستقیم خورشید در دراز مدت اثر مخربی روی تراکتور دارد به ویژه بخش‌های غیر فلزی مانند لاستیک چرم پلاستیک و طلق را خراب می‌کند برف و باران نیز بر اثر سرما و رطوبتی که ایجاد می‌کنند به تراکتور آسیب می‌رسانند رطوبت یکی از عوامل زنگ زدگی و پوسیدگی است. بهتر است محل پارک تراکتور سرپوشیده و دیوار دار باشد تا از نور خورشید، برف و باران و گرما و سرمای زیاد ایمن بماند اگر چنین محلی ندارید یک محل سرپوشیده بدون دیوار، آن را از نور خورشید و برف و باران ایمن می‌کند اگر محل سرپوشیده ندارید با پوشاندن تراکتور با یک قطعه پلاستیک بزرگ یا پارچه ضد آب می‌توان از ریختن برف و باران بر روی آن جلوگیری کرد. اگر پارچه یا پلاستیک نور را از خود عبور ندهد پلاستیک تیره) محافظت در مقابل نور نیز صورت گرفته است. در صورت ممکن نبودن این کار، پوشاندن لاستیک‌ها، درجه‌ها و سایر بخش‌های غیر فلزی مفید است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید