علت اصلی استارت نخوردن تراکتور

5 علت اصلی استارت نخوردن تراکتور که باید بدانید

اگر در ابتدای یک روز کاری سوار تراکتورتان شوید ولی بعد از استارت زدن روشن نشود، چه حسی پیدا می‌کنید؟ احتمالا زمان زیادی از روز کاری خود را باید صرف برطرف کردن مشکل کنید. واقعیت این است که دلایل مختلفی باعث می‌شود که یک تراکتور استارت نخورد. برخی از این دلایل به راحتی قابل چاره‌اندیشی هستند؛ اما در مقابل ممکن است استارت نخوردن تراکتور ریشه در مشکلاتی داشته باشد که هزینه زیادی روی دست شما باقی بگذارد. به هر حال قدم اول در حل مشکل استارت نخوردن هر وسیله نقلیه‌ای، شناسایی علت آن است. در این مطلب قصد داریم دلایل اصلی استارت نخوردن تراکتور‌ها را بررسی کنیم. تا پایان با ما همراه باشید.

1. خالی بودن مخزن سوخت تراکتور

اولین و شاید ساده‌ترین دلیل استارت نخوردن تراکتور، خالی بودن مخزن سوخت آن است. علی‌رغم اینکه تشخیص این موضوع خیلی آسان است، بعضا رانندگان تراکتور اصلا توجهی به آن ندارند. به همین دلیل مستقیم به سراغ عیب‌یابی قطعات فنی تراکتور می‌روند.

لذا ممکن است شما ساعت‌ها زمان صرف بررسی بخش‌های مختلف موتور تراکتور کنید؛ اما حتی یکبار به ذهن‌تان خطور نکند که احیانا باک آن خالی از سوخت است. توصیه می‌کنیم در گام اول در صورت مواجه شدن با این مشکل خیلی سریع گیج سوخت تراکتور را بررسی کنید. داشتن یک یا چند گالن سوخت آماده نیز به شما کمک می‌کند تا در صورت خالی شدن مخزن، بلافاصله آن را پر کنید.

2. خرابی شمع تراکتور بنزینی

در زمان استارت زدن، شمع‌ها در موتور تراکتور، جرقه لازم برای احتراق را تولید می‌کنند. به این ترتیب اساسا برای روشن شدن و تداوم کار موتور تراکتور نیاز به سلامت شمع‌ها وجود دارد. این در حالی است که شمع‌ها از جمله تجهیزاتی هستند که عمر مفید محدودی دارند و معمولا پس از مدتی خراب می‌شوند. در ابتدا نیز علائم خرابی شمع‌ها را می‌توان از سخت استارت خوردن تراکتور متوجه شد. اما در اثر تداوم شرایط، به طور کامل خراب شده و باید نسبت به تعویض آن‌ها اقدام کنید.

3. خرابی باتری تراکتور

یکی دیگر از عوامل استارت نخوردن تراکتور، خرابی باتری یا قطع شدن اتصالات آن است. اگر باتری توان لازم برای تامین انرژی الکتریکی قطعات برقی تراکتور را برای روشن شدن نداشته باشد، عملا با استارت زدن تراکتور روشن نخواهد شد. حتی گاهی اوقات ممکن است که اتصالات باتری به سیم‌ها قطع شده یا به دلیل تجمع گرد و غبار مختل شود. در چنین شرایطی باید محل اتصالات را ابتدا تمیز و سپس آن‌ها محکم کنید. اما اگر اصطلاحا باتری خوابیده باشد، راهی به جز تعویض یا شارژ کردن آن ندارید.

استارت نخوردن تراکتور

4. خرابی دینام تراکتور

دینام نوعی موتور الکتریکی است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. فعالیت دینام تضمین می‌کند که باتری همواره شارژ شود و برق مورد نیاز سیستم‌های الکتریکی تراکتور را تامین کند. خراب شدن دینام باعث می‌شود که برق مورد نیاز باتری تامین نشده و عملا باتری تخلیه شود. به این ترتیب پس از مدتی با استارت زدن تراکتور روشن نخواهد شد.

5. خرابی فیلترهای سوخت و هوا

در زمان استارت خوردن تراکتور، باید سوخت و هوا به نسبت تعیین شده در محفظه احتراق با یکدیگر مخلوط شوند تا احتراق کامل اتفاق بیفتد. در مسیر ورود سوخت و هوا به سمت محفظه احتراق، از فیلترهای هوا و سوخت استفاده می‌شود. این فیلترها اجازه عبور به مواد زائد احتمالی موجود در هوا و سوخت را نمی‌دهند. به هر دلیلی ممکن است که در گذر زمان فیلترها مسدود شوند. با مسدود شدن فیلترها عملا جلوی انتقال سوخت و هوا نیز به درون محفظه احتراق گرفته می‌شود. در نتیجه با استارت زدن تراکتور روشن نخواهد شد. در چنین شرایطی باید فیلترها را تعویض کرد تا مشکل برطرف شود.

کلام پایانی

مهم‌ترین عوامل استارت نخوردن تراکتور را بررسی کردیم. شما به عنوان مالک یا راننده تراکتور تاکنون تجربه چنین مشکلی را داشته‌اید؟ هر چند بروز نقص فنی در وسایل نقلیه امری عادی و رایج به حساب می‌آید؛ اما به نظر می‌رسد که با رعایت اصول رانندگی تراکتور و همچنین بازرسی‌های دوره‌ای می‌توانید تا حد زیادی مشکلات احتمالی را از قبل شناسایی کرده و مانع از به وجود آمدن آن‌ها شوید. به نظر شما عامل دیگری وجود دارد که در استارت نخوردن تراکتور مؤثر است؟ نظرات و تجربیات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید