آموزش هدایت تراکتور متصل به ماشین های کشاورزی

آموزش هدایت تراکتور متصل به ماشین های کشاورزی

تریلر در دو مدل دو چرخ یا چهار چرخ وجود دارد که در تریلرهای دو چرخ محور چرخ‌ها بیشتر در محلی قرار گرفته است که در صورت پخش مناسب بار در کف آن، قسمت زیادی از وزن روی چرخ‌های تریلر قرار گرفته و قسمت کمی از وزن به مالبند منتقل می‌شود و قسمت عقب تراکتور را سنگین می‌کند که موجب درگیری بهتر چرخ‌ها با زمین می‌شود. این در حالی است که در تریلرهای چهار چرخ کل وزن تریلر روی چرخ‌های آن قرار می‌گیرد و در صورت سنگین بودن بار لازم است عقب تراکتور به اندازه نیاز سنگین شود تا حالت چرخش آزاد چرخ‌ها (بكسوات) به وجود نیاید چنانچه غلتک‌ها سبک باشند، سنگین کردن عقب تراکتور موردی ندارد تنها در صورت سنگین بودن آن‌ها باید محور عقب را برای افزایش درگیری و محور جلو را برای جلوگیری از بلند شدن جلوی تراکتور به اندازه لازم سنگین کرد.

روش اتصال تریلر و غلتک به تراکتور روش اتصال تریلر و غلتک به تراکتور 

برای وصل کردن تریلر یا غلتک به تراکتور باید تراکتور را طوری به سمت عقب حرکت داد که مالبند آن در وضعیت مناسب نسبت به قلاب اتصال تریلر یا غلتک قرار گیرد سپس می‌توان اتصال را برقرار کرد دقت کنید که پینهای اتصال کاملا در جای خود قرار گیرند و ضامن نگهدارنده پین نصب شود تا در هنگام حرکت خطر باز شدن آنها وجود نداشته باشد.

کابل برق تریلر را به پریز مخصوص تریلر که روی تراکتور قرار دارد، وصل کنید زیرا چراغهای عقب تراکتور در هنگام اتصال تریلر به تراکتور از پشت سر دیده نمی‌شوند. با به کارگیری این پریز، برق مورد نیاز چراغ های ترمز و چراغهای خطر عقب تریلر تامین می‌شود. در صورتی که تریلر چراغ عقب ندارد چراغ گردان در عقب آن نصب کنید.

هدایت تریلر دو چرخ و غلتک

 برای هدایت مستقیم تراکتور به همراه تریلر دو چرخ یا غلتک به عقب در حالی که تراکتور و تریلر در یک راستا قرار گرفته اند سعی کنید فرمان را مستقیم نگه دارید.

  • در صورتی که در هنگام حرکت به سمت عقب تریلر ناخواسته به یک سمت منحرف شد، لازم است فرمان را به همان سمت بچرخانید تا هنگامی که تریلر به مسیر مستقیم قبلی نزدیک شود سپس بلافاصله فرمان را به حالت هدایت مستقیم درآورید.
  • برای هدایت تریلر به یک سمت در هنگام حرکت رو به عقب، فرمان را در سمت عکس بچرخانید و پس از منحرف شدن، تریلر برای حرکت مستقیم نخست فرمان را در سمت انحراف تریلر بچرخانید و پس از قرار گرفتن تراکتور و تریلر در یک راستا فرمان را به حالت هدایت مستقیم نگه دارید.
  • برای دور زدن با دنده عقب، لازم است فرمان را متناسب با میزان انحراف در همان سمتی که تریلر منحرف شده است نگه دارید.
  • توجه کنید که حرکت با دنده عقب به همراه تریلر باید با سرعت خیلی کم انجام شود تا از انحراف شدید تریلر نسبت به تراکتور جلوگیری کند در این وضعیت لازم است با حرکت به جلو زاویه تریلر و تراکتور کم شده و سپس دوباره حرکت به عقب ادامه یابد.

هدایت تریلر دو چرخ و غلتک

نکات ایمنی کار با تریلرها و غلتک‌ها

  • لازم است بین تریلر و غلتک با تراکتور تناسب جثه ای وجود داشته باشد و نیروی مورد نیاز برای کشش ماشین متصل به تراکتور متناسب با توان تراکتور باشد.
  • ترمز تراکتور برای متوقف کردن مجموعه تراکتور و غلتک‌ها و تریلرهای بدون ترمز، سرعت عمل همیشگی را ندارد بنابراین باید آرام تر حرکت کنید و دقت بیشتری کنید تا فرصت مناسب و کافی برای ترمز کردن داشته باشید ترمز شدید در حالی که یدک به تراکتور متصل است، میتواند حادثه آفرین باشد. 
  • در حرکت با تریلر و غلتک توجه داشته باشید که هنگام دور زدن تریلر یا غلتک درست در مسیر تراکتور حرکت نمی‌کند و نیاز به فضای گردشی عریض تر از عرض تراکتور دارد. از این رو، به ویژه در هنگام حرکت در جاده های باریک و نزدیک موانع به پیچ‌های موجود در مسیر و طول تراکتور و ماشین بسته به آن توجه داشته باشید تا یدک در پیچ منحرف نشود یا به مانعی برخورد نکند.
  • در هنگام ورود به جاده توجه داشته باشید که بیشتر سرعت حرکت سایر وسایط نقلیه که در جاده در حال حرکت هستند، بیشتر از تراکتور است به آن‌ها فرصت عبور دهید. ورود تراکتور متصل به غلتک یا تریلر به جاده با توجه به اختلاف سرعت میتواند پیشامدهای ناگواری بیافریند.
  • هنگام رانندگی در جاده هنگام عبور از کنار وسایط نقلیه دیگر که متوقف هستند یا آرام‌تر حرکت میکنند به طول مجموعهٔ تراکتور و یدک توجه داشته باشید که هنگام دور زدن، باید تمام طول مجموعه از وسیله دیگر عبور کرده باشد سپس اقدام به دور زدن کنید.
  • به هنگام حرکت از روی دست اندازها گودالها و سربالایی ها به آرامی حرکت کنید و کلاج را به آرامی درگیر کنید تا حرکت آرام تر صورت گیرد و آماده باشید تا در صورت بلند شدن جلوی تراکتور از زمین برای جلوگیری از خطر واژگون شدن تراکتور سریع پدال کلاچ را فشار دهید.
  • به هنگام حرکت در شیبهای تند تراکتور را در دنده مناسب قرار دهید و هرگز با دنده خلاص در سرازیری ها حرکت نکنید زیرا سرعت تراکتور بیش از اندازه زیاد میشود و ممکن است نتوانید آن را کنترل کنید. توجه داشته باشید که در سرازیری ها تراکتور باید در همان دنده ای حرکت کند که در سربالایی‌ها در همان شیب می‌تواند حرکت کند تا کنترل و حفظ تعادل تراکتور برای راننده آسان باشد.

نکات ایمنی کار با تریلرها و غلتک‌ه

  • محور جلو و عقب تراکتور را به اندازه لازم سنگین کنید تا چرخ‌ها به طور آزاد گردش نکنند و فرمان به خوبی کار کند و تعادل تراکتور حفظ شود.
  • پدال های ترمز باید در جاده حتماً به هم بسته شده باشند وگرنه حادثه آفرین خواهند بود.
  • در صورت امکان مالبندهای کوتاه را به کار گیرید تا طول مجموعه زیاد نشود ولی توجه داشته باشید که اگر فاصله تراکتور با یدک خیلی کم باشد. هنگام دور زدن خطر برخورد بین جلوی یدک با چرخ های عقب تراکتور وجود دارد. برای جلوگیری از این برخورد، هرچه تریلر یا غلتک به تراکتور نزدیکتر باشد لازم است شعاع گردش بزرگتر انتخاب شود.
  • چنانچه بار از اطراف تریلر بیرون میزند لازم است در شب با نصب چراغ های گردان با نور مناسب و در روز با قرار دادن پارچه ای با رنگ قرمز پررنگ در لبه های بار، توجه سایر رانندگان را به آن جلب کرد.
  • ارتفاع بار تریلر نباید به اندازه ای باشد که سبب واژگون شدن تریلر شود. این مشکل به ویژه روی دست اندازها و یا در هنگام پیچیدن تراکتور و تریلر پیش می آید.
  • بار در تریلر باید ثابت و مهار شود وگرنه هنگام دور زدن شروع حرکت، با ترمز کردن و …. ممکن است بار حرکت کند و در اثر برخورد با لبه تریلر سبب خرابی آن و حتی واژگون شدن تریلر شود.
  • مرکز ثقل بارهای سنگین و کم حجم باید در تریلرهای چهارچرخ در میان دو محور و در تریلرهای دوچرخ روی محور یا کمی جلوتر از آن باشد. این مرکز باید در امتداد محور طولی تراکتور و تریلر باشد تا تعادل مجموعه برقرار شود. 
  • توجه داشته باشید که قرار گرفتن باز سنگین در لبه جلو تریلر دوچرخ، باعث افزایش بار روی مالبند شده و قرار دادن بار در عقب تریلر دو چرخ کاهش وزن روی محور عقب تراکتور را به همراه دارد که هر دو حالت نادرست است. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید