لاستیک تراکتور

نکاتی برای نگهداری از لاستیک تراکتور

در سال‌های اخیر با روی کار آمدن انواع ماشین آلات و ادوات کشاورزی بسیاری از کشاورزان اقدام به تهیه و خرید انواع تراکتور برای انجام فعالیت‌های کشاورزی خود کردند. هرچند استفاده از تراکتور سبب شد تا کارها در زمان کوتاه‌تر و با کیفیت بهتری انجام شود ولی مراقبت از تراکتور و تجهیزات مختلف آن نیز اهمیت بیشتری پیدا کرد. از مهم‌ترین قسمت‌های تشکیل دهنده هر وسیله نقیله‌ای لاستیک است و تا لاستیک به خوبی کار نکند، به طور حتم نمی‌توان به آسانی و با خیال آسوده از وسیله نقلیه استفاده کرد. با توجه به اهمیتی که لاستیک و به ویژه لاستیک تراکتور دارد، باید از آن به خوبی مراقبت کرد تا هم بتوان در مدت زمان طولانی‌تری از لاستیک استفاده کرد و هم در زمان استفاده مشکلی برای تراکتور ایجاد نشود. در ادامه این مقاله با فروشگاه لوازم تراکتور سیسال همراه باشید تا نکات مهم برای نگهداری از لاستیک تراکتور را بررسی کنیم.

اهمیت نگهداری از لاستیک تراکتور

همانطور که گفتیم لاستیک مهم‌ترین قسمت تراکتور یا هر نوع وسیله نقلیه دیگری است به همین دلیل نحوه آماده سازی لاستیک‌ها قبل از شروع کار اهمیت زیادی دارد و شامل پنچرگیری، تنظیم باد، سنگین کردن و تعویض می‌شود. با توجه به اهمیتی که هریک از این مراحل دارد، راننده تراکتور باید تسلط و مهارت کافی برای انجام کارها را داشته باشد. به دلیل اینکه چرخ‌های ماشن‌های کشاورزی برای سرعت‌های کم طراحی می‌شوند، دارای مقاومت زیادی هستند و به همین علت در شرایط سخت و تحت فشار زیاد می‌توان با خیال آسوده‌ای از آن‌ها استفاده کرد.

ویژگی‌های لاستیک کشاورزی

۱. حفظ تعادل وسیله نقلیه

۲. تحمل فشارهای زیاد در شرایط گوناگون

۳. مقاومت در برابر ساییدگی

۴. جذب تکان‌ها و ارتعاشات برای حرکت نرم وسیله نقلیه

 

اهمیت نگهداری از لاستیک تراکتور

قسمت‌های اصلی لاستیک 

۱. رینگ

رینگ بخش مهمی است که به تراکتور متصل می شود و تیوب و تایر روی آن قرار می‌گیرید.

۲. تایر

تایر قسمتی است که با زمین در تماس بوده و در بیرون رینگ قرار دارد که می‌توان آن را مشاهده کرد.

۳. دیسک

چرخ دارای صفحه یا پره‌هایی است که به وسیله آن رینگ بر روی توپی قرار می‌گیرد که به این قسمت دیسک گفته می‌شود.

۴. تیوپ

در واقع لاستیکی نرم با خاصیت ارتجاعی بالا است که در فضای داخلی لاستیک قرار می‌گیرد و سپس درون آن پر از هوای فشرده شده می‌شود. 

معنی نوشته‌های روی لاستیک

اگر روی لاستیک هر وسیله نقلیه را مشاهده کرده باشید، خواهید دید که اعداد و حروفی روی تایر نوشته شده‌اند که هریک از آن‌ها معنی و مفهوم خاصی دارند و شامل اندازه تایر، سال تولید، تعداد لایه‌های تایر، حداکثر فشار باد، سرعت قابل تحمل و … می‌شود. کدی که روی تایر قرار گرفته مانند P185/60R14 است.

F: کاربرد لاستیک در چرخ های جلو

R: کاربرد لاستیک در چرخ های عقب

I: استفاده در ادوات کشاورزی

همچنین باید گفت که ابعاد تایر را نیز می‌توان با استفاده از این کد شناسایی کرد به طور مثال این لاستیک دارای پهنایی برابر با 18.5 سانتی متر است و قطر داخلی رینگ 60 سانتی متر است.

تعداد لایه ها

برای اطلاع از تعداد لایه‌های تایر خود نیز باید به دنبال حرف P روی لاستیک باشید، زیرا هرچه این عدد بزرگتر باشد، نشان دهنده میزان بار بیشتری است که می‌توان با آن جا به جا کرد و به صورت معمول برای تراکتورها عددی بین ۶ تا ۸ است.

تاریخ انقضا لاستیک ها

یکی از اساسی‌ترین اطلاعاتی که در زمان خرید لاستیک باید به آن دقت کنید، تاریخ انقضا و تولید است که در قسمت پایین تایر و نزدیک به رینگ نوشته شده و شامل 4 عدد است که دو رقم اول از سمت چپ نشان دهنده هفته تولید و دو رقم سمت راست نمایش دهنده سال تولید است.

نکات ایمنی برای استفاده از لاستیک تراکتور

نکات ایمنی برای استفاده از لاستیک تراکتور

برای استفاده از لاستیک تراکتور باید نکاتی را مورد توجه قرار دهید تا بتوانید از آن با خیال آسوده‌ای بهره‌مند شوید. به طور مثال زمانی که قصد دارید لاستیک تراکتور یا هر نوع ماشین آلات کشاورزی دیگری را باد کنید، هرگز کنار یا روی آن نایستید، سعی کنید از سری قفل شونده استفاده کنید تا بتوانید با حفظ فاصله نسبت به باد کردن لاستیک‌ها اقدام کرده زیرا در بسیاری از موارد مشاهده شده که لاستیک منفجر شده و باعث ایجاد آسیب در افرادی که در کنار آن ایستاده‌اند، شده است. به یاد داشته باشید که هرگز نباید لاستیک را بیش از اندازه باد کنید زیرا باعث ترکیدن و آسیب رساندن به افراد می‌شود. همچنین زمانی که ماشین نیاز به تعمیر دارد، تایر آن را پر از باد نکنید.  در تایر های تیوبلس نشتی هوا را به وسیله آب و صابون چک کنید و در صورت نبود هیچ روزنه‌ای دوباره فشار باد را بعد از 48 ساعت چک کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید