انواع فیلتر تراکتور

انواع فیلتر تراکتور؛ چه زمانی باید فیلتر هوا را تعویض کرد؟

تراکتور به عنوان مهم‌ترین تجهیز کشاورزی شناخته می‌شود. در طول مدت بهره‌برداری از تراکتور باید مجموعه‌ای از نکات تعمیر و نگهداری به دقت مورد توجه قرار بگیرد تا سلامت آن حفظ شود. فیلتر به عنوان یکی از تجهیزات محافظتی به شمار می‌رود که در تراکتور استفاده می‌شود. انواع فیلتر تراکتور در سه دسته فیلترهای هوا، سوخت و روغن طبقه‌بندی می‌شوند. در این مقاله ضمن معرفی انواع فیلتر تراکتور، به بررسی زمان مناسب برای تعویض این تجهیز نیز می‌پردازیم. می توانید برای خرید انواع لوازم یدکی تراکتور به فروشگاه سیسال مراجعه فرمایید. تا پایان با ما همراه باشید.

انواع فیلتر تراکتور

فیلتر تجهیزی محافظتی است که با هدف حذف عوامل مزاحم در فعالیت وسایل مکانیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال تصور کنید که در مخزن سوخت تراکتور، مقداری رسوبات مانند لجن وجود داشته باشد. بدیهی است که اگر این لجن‌ها به سمت موتور تراکتور حرکت کنند، آسیب جدی به آن وارد خواهند کرد. بنابراین لازم است که حتما تدابیری اندیشیده شود تا لجن‌ها از سوخت به طور کامل جدا شوند.

به طور کلی انواع فیلتر تراکتور در 3 دسته طبقه‌بندی می‌شوند که در اینجا به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

1. فیلتر هوا

فیلتر هوا به عنوان یکی از انواع فیلتر تراکتور شناخته می‌شود. همان طور که می‌دانید در محفظه احتراق موتور تراکتور باید ترکیب هوا و سوخت به نسبت معینی اتفاق بیفتد تا احتراق کامل ایجاد شود. هوای ورودی از محیط بیرون باید تا جای ممکن خالص شود. به این معنی که هر گونه ذرات گرد و غبار و سایر مواد مزاحم موجود در هوا قبل از ورود به محفظه احتراق جداسازی شود. برای این منظور از فیلتر هوا استفاده می‌شود.

ورود گرد و غبار به درون موتور تراکتور می‌تواند آسیب‌های جدی را به قطعات مختلف آن وارد کند. بنابراین استفاده از فیلتر مناسب اهمیت بسیار زیادی دارد. فیلتر هوای تراکتور معمولا به شکل مربعی، مستطیلی تولید می‌شود. در ساخت فیلترهای هوا نیز عمدتا از مواد اولیه فیبری متراکم استفاده می‌شود که به خوبی می‌توانند گرد و غبار را به خود جذب کنند.

نکته مهم در خصوص فیلترهای هوا این است که باید حتما اجاز عبور میزان مشخصی هوا به داخل موتور تراکتور را بدهند. در غیر این صورت احتراق درون موتور تراکتور به صورت ناقص رخ می‌دهد و عملا تراکتور با افت قدرت مواجه می‌شود. در گذر زمان تجمع گرد و غبار در مجاری فیلتر هوا باعث گرفتگی آن می‌شود. در نتیجه مسیر هوا مسدود می‌شود. لذا لازم است که در بازه‌های زمانی مشخصی نسبت به تعویض فیلتر هوای تراکتور اقدام کنید.

اما سؤال اساسی که وجود دارد این است که از کجا متوجه شویم که باید فیلتر هوا را تعویض کنیم؟ به طور کلی چند نشانه وجود دارد که در صورت مشاهده آن‌ها باید برای تعویض فیلتر هوا اقدام کنید. این نشان‌ها عبارت‌اند از:

  • کاهش راندمان مصرف سوخت تراکتور
  • به مشام رسیدن بوی احتراق ناقص
  • سروصدای غیرعادی موتور
  • روشن شدن چراغ موتور
  • کاهش توان تراکتور
  • خارج شدن دوده‌های سیاه رنگ از اگزوز

با مشاهده هر یک از اتفاقات فوق باید به کثیف شدن فیلتر هوا شک کنید. سپس با بررسی فیلتر هوا، در صورت نیاز آن را تعویض نمایید.

2. فیلتر روغن

تراکتور از مجموعه‌ای قطعات داخلی و خارجی متحرک تشکیل شده است که در زمان فعالیت با هم تماس دارند. تماس این قطعات باعث بروز اصطکاک و سایش می‌شود. به همین دلیل لازم است که از روان کننده برای جلوگیری از ایجاد ساییدگی و آسیب رسیدن به قطعات تراکتور استفاده شود. در غیر این صورت قطعات خیلی زود خراب خواهند شد.

برای این منظور از روغن‌های مخصوصی به عنوان مایع روان کننده در تراکتور استفاده می‌شود. روغن به طور مداوم در حال گردش بین قطعات مختف تراکتور است. به همین دلیل به مرور زمان کیفیت آن کاهش پیدا می‌کند و سطح آلاینده‌ها و ذرات موجود در آن افزایش پیدا می‌کند. برای حفظ کیفیت روغن و جلوگیری از تجمع ذرات آلاینده در آن، نیاز به استفاده از فیلتر داریم.

فیلتر روغن به عنوان یکی از انواع فیلتر تراکتور در چرخه مسیر چرخه روغن درون تراکتور مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دسته از فیلترها نیز بعد از مدتی در اثر تجمع رسوبات دچار گرفتگی می‌شوند و لازم است که آن‌ها تعویض کنید.

3. فیلتر سوخت

سومین مدل از انواع فیلتر تراکتور، با نام فیلتر سوخت شناخته می‌شود. با وجود تمام تدابیری که برای جلوگیری از نفوذ ذرات آلاینده به درون موتور تراکتور اندیشیده می‌شود، باز هم این امکان وجود دارد که آلاینده‌ها به طریقی وارد محفظه شوند. برای جلوگیری از این اتفاق از فیلتر سوخت استفاده می‌شود.

فیلترهای سوخت از حساسیت بالایی برخوردار هستند و می‌توانند جلوی نفوذ کوچک‌ترین ذرات را به موتور انواع فیلتر تراکتور بگیرند. همچنین در صورتی که سوخت تزریق شده به موتور نیز دارای ذرات آلاینده باشد، به کمک فیلتر سوخت، پاکسازی می‌شود. در اثر گرفتگی فیلتر سوخت، میزان تزریق سوخت به محفظه احتراق موتور کاهش پیدا می‌کند. در این شرایط فیلتر باید تمیز شود و اگر ممکن نبود، باید حتما آن را تعویض کرد.

کلام پایانی

در این مقاله به معرفی انواع فیلتر تراکتور پرداختیم. هر یک از سه نوع فیلتر هوا، روغن و سوخت وظایف مهمی را بر عهده دارند و لازم است که نسبت به سلامت آن‌ها حساس باشید. فیلترها معمولا قیمت چندان بالایی ندارند؛ اما به خاطر داشته باشید که بی‌توجهی نسبت به تعویض آن‌ها باعث بروز خسارت‌های سنگینی می‌شود.

1 دیدگاه دربارهٔ «انواع فیلتر تراکتور؛ چه زمانی باید فیلتر هوا را تعویض کرد؟»

  1. بازتاب: علت گیرپاژ کردن موتور یا قفل کردن چیست؟ - سیسال

دیدگاه‌ خود را بنویسید