آشنایی با قسمت‌های تراکتور که نیاز به روغن دارند

آشنایی با قسمت‌های تراکتور که نیاز به روغن دارند

تراکتور به صورت کلی در انواع زمین‌های کشاورزی و محیط‌های ناهموار مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این رو نیاز به روانکاری دارد تا قطعات آن بهترین و مناسب‌ترین عملکرد را در زمان استفاده داشته باشند. روغن را می‌توانیم به عنوان یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین روانکارها در بخش‌های مختلف تراکتور بدانیم. انتخاب روغن مناسب و استفاده اصولی، باعث می‌شود تا عمر قطعات و بخش‌های مختلف تراکتور به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم را درباره روغن قسمت‌های مختلف تراکتور، به دست آوریم.

اهمیت استفاده از روغن موتور تراکتور

از جمله مهم‌ترین روغن‌های تراکتور، می‌توانیم به روغن موتور اشاره کنیم که حتما باید در بازه‌های زمانی مشخص و به صورت اصولی انجام شود. انتخاب روغن موتور مناسب و همچنین تعویض به موقع آن، باعث می‌شود تا طول عمر موتور به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند. روغن موتور دارای وظایف مشخصی بوده که از میان آن‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • روانکاری و کاهش میزان اصطکاک موجود در میان قطعات متحرک
  • خنک کاری موتور و پیستون‌ها
  • جلوگیری از بروز زنگ‌زدگی و خوردگی در سطوح فلزی مختلف
  • آب‌بندی سیستم
  • پاک کردن و معلق سازی ذرات ناشی از احتراق در موتور
  • ضربه گیری قطعات متحرک مختلف
  • کاهش میزان مصرف سوخت

روغن دنده تراکتور

روغن دنده تراکتور

از دیگر قطعات تراکتور که نیاز به روغن دارد، می‌توانیم به دنده آن اشاره کنیم. دنده تراکتور مانند سایر لوازم نقلیه و ماشین‌های مختلف از قسمت‌های گوناگونی تشکیل شده که از میان آن‌ها می‌توانیم به گیربکس، دیفرانسیل، توپی چرخ و … اشاره کنیم. تمام این قطعات نیاز به روغن دنده دارند تا به بهترین نحو ممکن روانکاری شده و عملکرد خوبی در زمان استفاده داشته باشند. روغن دنده با عنوان واسکازین هم شناخته شده و تا حدی از روغن موتور غلیظ‌تر است. میزان غلظت این روغن‌ها بر روی بسته‌بندی آن‌ها نوشته شده و شما بر این اساس باید از میان مدل‌های مختلف واسکازین، اقدام به انتخاب کنید.

توجه داشته باشید که در ساخت این روغن‌ها باید استاندارهای خاص ملی و بین‌المللی در نظر گرفته شوند. از این رو در زمان خرید حتما استانداردهای به کار برده شده در ساخت این محصولات را در نظر داشته و اقدام به خرید بهینه‌ای بکنید. بر این اساس توصیه می‌کنیم روغن مورد نیاز تراکتور را از فروشگاه قطعات تراکتور با اعتبار بالا خریداری کنید تا از کیفیت محصول خریداری شده، اطمینان کامل داشته باشید.

روغن اکسل جلو

از دیگر بخش‌های تراکتور که نیاز به روغن دارد، اکسل جلو است. در این حالت باید ابتدا پیچ‌های بالا و پایین‌تر مربوط به تخلیه روغن را باز کنید تا روغن قبلی به صورت کامل تخلیه شود. در قدم بعدی پیچ پایین را ببندید و روغن تازه را در مخزن بریزید و تا سطح آن به لبه سوراخ برسد. توصیه می‌کنیم پیش از اینکه اقدام به تعویض روغن کنید، تراکتور را روشن کرده و کمی با آن کار کنید؛ چراکه روغن گرم سریع‌تر و راحت‌تر تخلیه شده و روند کار را برای شما ساده‌تر خواهد کرد.

روغن توپی چرخ جلو

برای روغن توپی چرخ جلو، باید تراکتور را در یک سطح کاملا صاف نگهدارید که هیچ شیبی به هیچ سمتی نداشته باشد. ابتدا پیچ روی توپی چرخ را که در قسمت داخلی آن واقع شده باز کنید. سپس با چرخاندن چرخ، می‌توانید سوراخ را در قسمت پایین قرار داده و باعث تخلیه روغن شوید. در قدم بعدی باید دوباره چرخ را بچرخانید، تا پیچ تخلیه کاملا هم سطح با پیچ مربوط به پر کردن شود. سپس باید روغن جدید را داخل توپی چرخ بریزید تا زمانی که سطح آن به لبه سوراخ برسد.

روغن توپی چرخ جلو

روغن هیدرولیک

در صورتی که روغن هیدرولیک تراکتور با روغن مخصوص گیربکس متفاوت باشد، باید این بخش را نیز مورد بررسی قرار دهید. در این حالت نیاز دارید تا از روغن مرغوب برای روغن هیدرولیک استفاده کنید تا عملکرد سیستم‌ها و قطعات وابسته به هیچ عنوان تحت تاثیر قرار نگیرند.

به صورت کلی روغن در بخش‌های مختلف تراکتور، بعد از گذشت بازه زمانی مشخصی، خاصیت خود را از دست داده و نمی‌تواند عملکرد خوب و مطلوبی از خود نشان هد. بر این اساس حتما باید در بازه‌های زمانی مشخصی، اقدام به تعویض روغن بکنید تا هیچ اختلالی در عملکرد بخش‌های مختلف دستگاه به وجود نیامده و به قطعات مختلف آن، آسیبی وارد نشود. همچنین استفاده از روغن مرغوب و باکیفیت برای بخش‌های مختلف هم از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نباید نادیده گرفته شود؛ چراکه این موضوع به صورت کاملا مستقیم با عملکرد این قطعات در ارتباط خواهد بود.

سخن پایانی

به صورت کلی روغن را می‌توانیم یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین روانکار ها برای انواع خودروها از جمله تراکتور بدانیم که در بخش‌های مختلف آن، مورد استفاده قرار می‌گیرد. روغن به صورت کلی وظایف ویژه‌ای داشته و به غیر روانکاری، باعث خنک شدن، کاهش میزان مصرف سوخت، افزایش طول عمر و راندمان کاری قطعات و … خواهد شد. بر این اساس روغن تراکتور و قسمت‌های مختلف این ماشین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و نباید نادیده گرفته شود. در بخش‌های قبلی، به صورت کلی به معرفی مهم‌ترین و اصلی‌ترین قسمت‌های تراکتور که نیاز به روغن به صورت اصولی دارند پرداختیم. بر این اساس شما می‌توانید عملکرد بهتر و مناسب‌تری در زمان تعویض روغن و روغن این بخش‌ها داشته باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید