آشنایی با دلایل قفل کردن لنت‌های تراکتور

آشنایی با دلایل قفل کردن لنت‌های تراکتور

سیستم ترمز تراکتور و انواع خودروها را می‌توانیم یکی از مهم‌ترین سیستم‌ها بدانیم که عملکرد آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. هرگونه اختلال در این سیستم می‌تواند خطرناک و آسیب ساز باشد؛ از این رو شما باید از صحت و سلامت این سیستم اطمینان حاصل کنید. یکی از ایراداتی که معمولا برای این سیستم پیش می‌آید، قفل کردن لنت است. ایرادات موجود در سیستم ترمز باید حتما سریعا برطرف شوند تا خطرات تهدیدکننده در این زمینه به حداقل خود برسند. در ادامه با ما همراه باشید تا توضیحات بیشتر و کامل‌تری درباره قفل کردن لنت تراکتور در اختیار شما قرار دهیم.

قفل کردن لنت چیست؟

در ابتدا باید بدانید که منظور از قفل کردن لنت چه بوده و در این حالت چه اتفاقی می‌افتد. ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که در زمان رانندگی با تراکتور احساس کنید که بعد از گرفتن پدال ترمز و رها کردن آن، کماکان لنت‌های ترمز با دیسک خودرو درگیر باشند و صدای خش‌خش زیادی تولید کنند. در چنین حالتی خودرو نمی‌تواند با سرعت و شتاب مناسبی در مسیر خود حرکت کند. در برخی از مواقع ممکن است این اتفاق فقط برای یکی از چرخ‌های خودرو بیفتد و درگیری در یکی از آن‌ها باشد که باعث به هم خوردن تعادل خودرو شده و تراکتور به یک سمت جاده بیشتر متمایل می‌شود.

دلایل قفل کردن لنت تراکتور

دلایل قفل کردن لنت تراکتور

قفل کردن لنت‌ها و ترمز تراکتور، به دلایل مختلفی ممکن است پیش آیند. توجه داشته باشید که قفل کردن ترمز اتفاق خطرناکی بود‌ه و در صورت عدم رسیدگی در موقعیت لازم، ممکن است آسیب‌های مختلفی را نیز به همراه داشته باشد. بر این اساس توصیه می‌کنیم حتما سریعا برای تعمیر این مشکل اقدامات لازم را انجام دهید. برای اینکه بتوانید عملکرد خوبی در روند تعمیر مشکل لنت‌ها داشته باشید، باید بتوانید دلیل رخ دادن این عارضه را تشخیص دهید. در این بخش به معرفی چند نمونه از اصلی‌ترین دلایل قفل کردن لنت‌های تراکتور می‌پردازیم.

شل بودن بیش از اندازه پدال ترمز

به صورت کلی شل یا نرم بودن بیش از حد پدال ترمز، نشان‌دهنده وجود اختلال در این سیستم و درست کار نکردن ترمز بوده که باید مورد بررسی قرار بگیرد. عوامل مختلفی وجود دارند که می‌توانند باعث این حالت شوند که از میان آن‌ها باید به کم بودن روغن ترمز در مخزن، هوا داشتن سیستم ترمز و … اشاره کنیم. در چنین حالتی فشار وارد شده از سمت شما به پدال، نمی‌تواند به لنت‌ها برسد و خودرو متوقف نخواهد شد. این عارضه با بررسی مخزن روغن و سایر بخش‌های مرتبط، قابل برطرف شدن است.

خرابی در نگه‌دارنده‌های پیستون

یکی دیگر از دلایل قفل کردن لنت‌های تراکتور که در این بخش نیاز به بررسی بیشتر دارد، مشکل و اختلال در نگه‌دارنده‌های پیستون است. در این حالت لنت ترمز همواره با سطح دیسک درگیر بوده که به مرور زمان عوارض بدی را به دنبال دارد. افزایش حرارت، افزایش میزان سوخت، ساییدگی و فرسودگی لنت‌ها و … همه از اصلی‌ترین نتایج این حالت هستند. در صورتی که در بازه زمانی مشخصی اقدام به تعمیرات نکنید، این حالت می‌تواند منجر به شکسته شدن فنرهای کفشک‌های ترمز هم بشود.

داغ کردن لنت‌ها

از دیگر دلایل بروز این حالت، می‌توانیم به داغ کردن لنت‌ها و افزایش حرارت سیستم ترمز اشاره کنیم. افزایش حرارت به دلایل مختلفی از جمله کار کردن مداوم، ترمز گرفتن‌های طولانی‌مدت و … ممکن است پیش آیند. اگر قفل کردن لنت‌های تراکتور به این دلیل اتفاق افتاده باشد، می‌توانید مدتی به تراکتور استراحت داده و صبر کنید تا درجه حرارت لنت‌ها کاهش پیدا کند.

خرابی در نگه‌دارنده‌های پیستون

لقی یا تنظیم نبودن لنت‌ها

لنت‌های تراکتور و خودروهای مختلف، برای اینکه عملکرد خوب و مطلوبی در شرایط ترمز داشته باشند، باید به خوبی نصب و تنظیم شوند. موقعیت قرارگیری لنت‌ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و اصلا نباید نادیده گرفته شود. در صورتی که به هر دلیلی لنت‌های تراکتور از وضعیت تنظیم خارج شده و در حالت دیگری قرار بگیرند، احتمال قفل کردن آن‌ها بعد از ترمز گرفتن وجود دارد.

پایین بودن بیش از حد پدال

از دیگر عیوب موجود در سیستم ترمز که نیاز به بررسی بیشتر و کامل‌تر دارد، باید به پایین بودن بیش از حد پدال اشاره کنیم. در شرایطی که روغن ترمز تراکتور در میزان پایینی قرار داشته، بوستر آن نتواند عملکرد درستی نداشته باشد و یا دلایل دیگر، لنت ترمز در پایین‌ترین حد خود قرار گرفته و این موضوع می‌تواند باعث قفل کردن ترمز و لنت‌ها شود.

چوب شدن و یا سفتی بیش از حد پدال

از دیگر دلایلی که می‌تواند باعث قفل شدن ترمز و لنت‌ها در تراکتور شود، باید به سفتی بیش از حد و یا اصطلاحا چوب شدن ترمز اشاره کنیم. در چنین حالتی زمانی که پدال را فشار می‌دهید، به راحتی به سمت پایین حرکت نکرده و عملکرد خوبی از خود نشان نمی‌دهد.

تعمیر ترمز تراکتور

ترمز تراکتور یکی از اصلی‌ترین سیستم‌های آن بوده که باید حتما عملکرد درست و مناسبی داشته باشد. در بخش‌های قبلی با چند نمونه از اصلی‌ترین دلایلی که باعث قفل کردن ترمز تراکتور شده و عملکرد آن را تحت تأثیر قرار می‌دهند، آشنا شدیم. در این موارد توصیه می‌کنیم از یک فرد متخصص برای تعمیر ترمز تراکتور کمک بگیرید. شما می‌توانید قطعات مورد نیاز برای روند تعمیرات را از فروشگاه قطعات تراکتور خریداری کرده و در روند تعمیرات مورد استفاده قرار دهید. پارس تراکتور ارائه‌دهنده انواع لوازم جانبی و قطعات موردنیاز تراکتور با بالاترین سطح کیفیت و اورجینال است که شما با اطمینان خاطر کامل می‌توانید از آن خرید کنید.

سخن پایانی

تراکتور یکی از اصلی‌ترین ماشین‌های کشاورزی بوده که کاربردهای متعدد و گسترده‌ای در این زمینه دارد. از مهم‌ترین بخش‌های تراکتور، می‌توانیم به سیستم ترمز آن اشاره کنیم که باید حتما عملکرد خوب و مناسبی داشته باشد. یکی از ایرادات این قسمت، قفل کردن لنت ترمز بوده که باعث می‌شود تراکتور عملکرد خوبی نداشته باشد. در بخش‌های قبلی با جند نمونه از اصلی‌ترین دلایل قفل کردن ترمز یا لنت تراکتور آشنا شدیم. شما می‌توانید با خرید لوازم موردنیاز از پارس تراکتور و کمک فرد متخصص در این حوزه، اقدام به تعمیر تراکتور بکنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید