راهنمای خرید تراکتور دست دوم مناسب

راهنمای خرید تراکتور دست دوم مناسب

در دنیای کشاورزی استفاده از تراکتور و دیگر ادوات یک امر ضروری و نیاز اساسی به حساب می‌آید. از آن جایی که قیمت خرید این ابزار بسیار زیاد است و می‌تواند هزینه‌های بالایی را برای کشاورز داشته باشد، استفاده از تراکتور دست دوم و خرید ادوات کشاورزی دست دوم یک گزینه مقرون به صرفه به نظر می‌رسد. اگر تمام نکات را هنگام خرید یک تراکتور دست دوم در نظر بگیرید و طبق اصول پیش بروید، ضمن کاهش هزینه‌ها شما ابزاری در حد نو را در اختیار گرفته‌اید. در ادامه مقاله به شما گفته خواهد شد که در هنگام خرید تراکتور دست دوم مناسب باید چه نکاتی را مدنظر داشته باشید تا خریدی مناسب را انجام دهید. 

1. قدرت موتور در تراکتور 

عملکرد هر تراکتوری به طور مستقیم به قدرت فنی موتور برمی‌گردد. شما باید هنگام خرید تراکتور به میزان و شدت فعالیتی که مد نظر دارید، دستگاه دلخواه خود را انتخاب و خریداری کنید. گستره قدرت موتور در تراکتورها بین ۱۰ تا ۵۰۰ اسب بخار است. ممکن است تراکتور دست دوم مدنظر شما به دلیل کارکرد زیاد دچار فرسایش شده و قدرت موتور آن کاهش پیدا کرده باشد. بنابراین هنگام خرید باید به این نکته توجه کنید. از طرفی دیگر هم باید توجه داشته باشید که کاربردهای محدود و در مقیاس کوچک با انتخاب موتورهایی با قدرت کم نیز راه می‌افتند؛ اما برای زمین‌های کشاورزی بزرگ و یا کاربردهای خاص باید تراکتوری با قدرت موتور بالا خریداری شود. 

قدرت موتور در تراکتور 

2. حداکثر گشتاور قابل تحمل در تراکتور 

 گاهی اوقات ممکن است نیاز باشد از تراکتور نیز به عنوان یدک‌کش استفاده شود. برخی از وسایل زراعی در زمینه کشاورزی هستند که می‌توانید برای به حرکت در آوردن آن‌ها از تراکتور استفاده کنید. اگر چنین هدفی را در ذهن دارید، هنگام خرید حداکثر گشتاور قابل تحمل دستگاه را از فروشنده بپرسید. 

3. سازگاری تراکتور با شرایط گوناگون 

 تراکتور به عنوان کامل‌ترین و جامع‌ترین تجهیز کشاورزی در موارد متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل است که در همه‌ی زمین‌های کشاورزی جهت کار کشت، داشت و برداشت محصول از تراکتور استفاده می‌کنند. بنابراین در هنگام خرید حتما مسئله سازگاری آن را با شرایط گوناگون در نظر بگیرید. از فروشنده تراکتور دست دوم سوال کنید که آیا تراکتور در زمین‌های کشاورزی با وجود شرایط مختلف می‌تواند قدرت مانور مطلوبی را از خود نشان دهد. هم‌چنین تراکتور باید امکان اضافه و کم کردن تجهیزات مختلف را به سادگی داشته باشد.

4. بررسی اجزای تراکتور 

قبل از خرید قطعی تراکتور حتما پشت فرمان تراکتور بنشینید. با حوصله و دقت زیاد تک تک قابلیت‌های تراکتور را مد نظر بگیرید و تست کنید. ببینید که آیا نشیمنگاه تراکتور فضای کافی و راحتی برای نشستن شما دارد؟ آیا می‌توانید به راحتی با بخش‌های مختلف تراکتور کار کنید؟ در کابین آن تجهیزات مختلف تراکتور در دسترس شما هستند؟ اگر تراکتور مدنظر در تمام سوالات در جایگاه مطلوبی قرار داشت، می‌توانید خرید را با اطمینان انجام دهید. 

5. دوام و پایداری در تراکتور

مهم‌ترین چیزی که در خرید تراکتور دست دوم مد نظر قرار می‌گیرد، دوام و پایداری تراکتور است. زیرا تراکتور باید سال‌های سال در شرایط نامساعد زمین به خوبی به فعالیت خود ادامه دهد. بنابراین حتی اگر تراکتور دست دوم می‌خرید، به شرایط نگهداری و میزان فرسودگی آن دقت کنید که هزینه‌های شما برای خرید تراکتور چند برابر نشود. 

میزان مصرف سوخت تراکتور

6. میزان مصرف سوخت تراکتور 

تراکتور نیز مانند هر دستگاه دیگری برای تامین انرژی به سوخت احتیاج دارد. معمولا تراکتور‌های دست دوم که فرسوده شده و سال ساخت قدیمی‌تری دارند، میزان سوخت بسیاری نیز خواهند داشت. توجه به این نکته در خرید برای شما بسیار ضروری خواهد بود‌؛ زیرا که تراکتوری با مصرف سوخت کم‌تر در طولانی‌مدت می‌تواند به صرفه‌تر باشد.

7. مدارک و معامله 

پس از آن که تمام جزئیات تراکتور را بررسی کرده و زیر نظر گرفتید، بحث به معامله و پرداخت پول می‌رسد. در این زمان شما باید مدارک مربوط به تراکتور شامل مدارک مالکیت، گواهینامه‌ها و گارانتی‌ها را دقیق بررسی کنید. اینکه بدانید دقیقا با چه کسی طرف معامله هستید و اگر مشکلی به وجود آمد باید حق خود را از چه کسی بگیرید، در خرید تراکتور دست دوم بسیار حائز اهمیت است. این گونه است که خریدی با اطمینان انجام داده‌اید و در صورت بروز مشکل می‌توانید آن را پیگیری کنید.

جمع بندی 

خرید تراکتور دست دوم ضمن رفع نیاز شما به‌عنوان یک کشاورز برای انجام کار کشت، داشت و برداشت محصول، می‌تواند هزینه‌هایتان را کاهش دهد. فقط لازم است از همه نظر شرایط تراکتور را بررسی کنید و دستگاهی متناسب با نیاز خود را خریداری کنید. از آنجایی که خرید تراکتور دست دوم کمی ریسک است، با دقت زیادی این کار را انجام دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید