Jandir tractor

تراکتور جاندیر؛ آشنایی با تاریخچه Jandir tractor در ایران و جهان

تراکتورها یکی از مهمترین ماشین‌آلات صنعت کشاورزی هستند. افرادی که با تراکتور و حوزه کشاورزی آشنا هستند، حتما نام تراکتور جاندیر را شنیده‌اند. جاندیر یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین برندهای تراکتور در ایران است. امروزه محصولات زیادی از این شرکت در ایران وجود دارد. در این مطلب به بررسی روند تاسیس و رشد، تولید تراکتور و ورود محصولات این شرکت به ایران می‌پردازیم.

کارخانه جاندیر

یکی از قدیمی‌ترین برندهای ماشین‌آلات صنعتی در جهان، جاندیر (John Deere) است. این کارخانه آمریکایی سال‌ها است که به تولید و عرضه ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی می‌پردازد. تراکتور جاندیر یکی از معروفترین دستگاه‌ها در بازار ماشین‌های کشاورزی است. عمر این شرکت به ۱۸۰ سال می‌رسد و هنوز هم تولیداتش جزو بهترین و پرطرفدارترین محصولات بازار محسوب می‌شود. در سال ۲۰۱۹ شرکت جاندیر ۲۳۹مین شرکت برتر در جهان شناخته شد و در آمریکا نیز بین ۱۰۰ شرکت برتر قرار گرفت. نام این کارخانه نیز با توجه به اسم موسس آن  تعیین شده است.

 تاریخچه تاسیس شرکت جاندیر

شرکت جاندیر در سال ۱۸۰۴ تاسیس شد. این شرکت در سال ۱۸۳۷ موفق شد اولین گاو‌آهنش را تولید کند. جاندیر توانست اولین گاو‌آهن استیل در جهان را تولید کند. پیش از آن جنس این قطعات چوبی بود و به همین علت سرعت کندی در زمان حرکت داشت. توسعه گاوآهن استیل سبب افزایش کارایی و در نتیجه ارتقا بهره‌وری صنعت کشاورزی شد.

فرایند تجاری شدن شرکت جاندیر

قبل از این که تراکتور جاندیر تولید شود، این شرکت محصولات متنوعی برای ارائه خدمات به کشاورزان تولید کرده است. همچنین جاندیر در قرن ۱۹ میلادی تلاش‌های زیادی برای توسعه شعب خود در ایالات‌های مختلف آمریکا انجام داد. در قرن ۱۹ کشور ایالات متحده آمریکا دستخوش تغییرات و تحولات اقتصادی زیادی شد و به همین دلیل شرکت جاندیر نیز مشکلات زیادی را پشت سر گذاشت. پسر جان دیر، چارز دیر نیز پس از مدتی به تیم مدیریتی این کارخانه پیوست. در آن بازه زمان شرکت جاندیر به صورت خانوادگی اداره می‌شد و علاوه بر گاوآهن، محصولاتی همچون ادوات کاشت ذرت نیز تولید می‌کرد.

شرکت جاندیر تلاش کرد تا روندهای تجارت سنتی را تغییر دهید. افزایش تعاملات با کشاورزان، تولید محصولاتی با استفاده از فناوری‌های روز، دعوت از کشاورزان برای مشاهده تولیدات و … جزو راهکارهای شرکت جاندیر برای ایجاد تغییرات در بازار بود.

یکی از مشکلات این شرکت مربوط به اختلاف میان سهامداران بود. در سال ۱۹۵۳ جان دیر مجبور شد برای حفظ بقای شرکت سهام تیت و گولدر (سهامداران سابق شرکت جاندیر) را خریداری کنند.

تراکتور جاندیر

تولید تراکتور جاندیر

شرکت جاندیر توانست نخسین ماشین شخم‌زنی متحرک را در ابتدای دهه ۱۸۷۰ میلادی تولید کند. این وسیله به کمک اسب‌ها حرکت داده می‌شد. سپس در سال ۱۸۹۲ اولین تراکتورهای گازوییلی تولید شدند. جان فرولیش مخترع تراکتورهای گازوییلی بود. تراکتورهای امروزی نیز مدل‌های پیشرفته و به‌روز شده‌ای از تراکتور ساخته شده توسط جان فرولیش هستند.

زمان زیادی طول نکشید تا تراکتور جاندیر به وسیله‌ای محبوب و پرطرفدار تبدیل شد. در ابتدای قرن بیستم میلادی شرکت جاندیر برای توسعه محصولاتش، شرکت ساخت موتورهای بنزینی واترلو را خریداری کرد. این اتفاق سبب شد تا جاندیر بتواند تراکتور محبوب Waterloo Boy را تولید کند. این تراکتور جاندیر سودآوری بسیار زیادی را برای شرکت رقم زد و تبدیل به نقطه آغاز راهی شد که تا امروز ادامه داشته است.

توسعه بازار و تحول سیاست‌های بازاریابی

شرکت جاندیر خیلی زود متوجه شد با استفاده از روش‌های سنتی نمی‌تواند محصولاتش را در سطح کشور و قاره‌های مختلف بفروشد. در نتیجه تصمیم گرفت از روش‌های جدیدی برای بازاریابی و معرفی محصولش استفاده کند. یکی از این روش‌ها چاپ مجله‌ای به نام The Furrow  بود. این مجله که برای کشاورزان آمریکایی تهیه می‌شد و به بررسی اخبار روز این صنعت، ماشین‌آلات و اتفاقات ویژه دنیای کشت و زرع می‌پرداخت.

اولین شماره این مجله در سال ۱۸۹۵ چاپ شد و پس از گذشت ۱۷ سال توانست چهار میلیون مشترک برای خود پیدا کند. این مجله همچنان در حال چاپ است و در ۱۱۵ کشور مختلف توزیع می‌شود. حالا مجله فارو به ۱۵ زبان زنده دنیا ترجمه شده و به عنوان بزرگترین مجله کشاورزی در جهان شناخته می‌شود.

یکی دیگر از اقدامات مهم شرکت جاندیر، شروع صادرات به کشورهای توسعه‌یافته اروپا بود. فرانسه، انگلیس و روسیه اولین کشورهایی بودند که هدف صادرات تراکتور جاندیر و سایر محصولات این شرکت قرار گرفتند. همچنین مدیران این شرکت به پتانسیل بالای قاره آمریکای جنوبی توجه ویژه‌ای داشتند. بخش زیادی از مردم این قاره کشاورز بودند و به دلیل آب‌وهوای مناسب، زمین‌های زیادی برای کشت و زرع وجود داشت. در نتیجه پس از اروپا نوبت به کشورهایی همچون آرژانتین، برزیل و سایر کشورهای آمریکای لاتین رسید تا واردات تراکتور جاندیر را آغاز کنند.

 مونتاژ تراکتور جاندیر در ایران

اولین تراکتورها در دهه ۱۳۴۰ وارد ایران شدند. یونیورسال رومانی اولین کارخانه‌ای بود که توانست تراکتورهایش را وارد ایران کرده و پس از مدتی عملیات مونتاژ آن‌ها را آغاز کند. پس از استقبال کشاورزان از تراکتورها، در سال ۱۳۵۲ کارخانه‌ای در شهر اراک تاسیس شد و به واردات و مونتاژ تراکتور جاندیر پرداخت. امروزه این کارخانه در تولید تراکتور خودکفا شده است و با استفاده از مهندسی معکوس و فناوری روز، محصولاتی مشابه با تراکتور جاندیر تولید می‌کند. پس از تبریز، اراک قطب تراکتورسازی کشور محسوب می‌شود.

جاندیر

 وضعیت کنونی شرکت جاندیر

در حال حاضر شرکت جاندیر بزرگترین شرکت در زمینه تولید قطعات قطع درختان و ماشین‌های جنگلداری است. این شرکت در سال ۲۰۰۰ دو کمپانی مشهور Timberjack  و  Waratahرا خریداری کرد تا به مهمترین شرکت در حوزه تولید قطعات جنگلداری تبدیل شود.

همچنین کارخانه جدیدی در کشور هند تاسیس شده است تا محصولات جاندیر را مونتاژ و روانه بازار آسیا کند. تراکتور جاندیر مهمترین محصول این کارخانه هندی است که به اغلب کشورهای آسیایی صادر می‌شود. به علاوه جاندیر در سال ۲۰۰۶ مرکزی در کشور چین به وجود آورد تا بتواند سهم بیشتری از بازار تجهیزات حمل و نقل در منطقه آسیای شرقی داشته باشد.

جمع‌بندی

تراکتور جاندیر یکی از بهترین تراکتورهایی است که تا امروز وارد ایران شده است و در حال حاضر نیز، بسیاری از محصولات کارخانه تراکتورسازی اراک با استفاده از فناوری‌های این تراکتور تولید می‌شود. نمونه‌های قدیمی این وسیله همچنان در زمین‌های کشاورزی مناطق مختلف کشور مشغول فعالیت هستند. سایر محصولات شرکت جاندیر نیز جزو نمونه‌های سرآمد و رقابتی بازار محسوب می‌شوند. به جز تراکتور جاندیر، دستگاه کمباین، تجهیزات جنگلداری و ماشین‌آلات برداشت از جمله محصولات پرطرفدار این شرکت به حساب می‌آیند.

1 دیدگاه دربارهٔ «تراکتور جاندیر؛ آشنایی با تاریخچه Jandir tractor در ایران و جهان»

  1. بازتاب: اولین تراکتورهای جهان - یک سوال

دیدگاه‌ خود را بنویسید