کاربرد های تراکتور

کاربرد های تراکتور چیست؟ در کجاها از تراکتور استفاده می شود؟

تراکتور یکی از مهم‌ترین ماشین آلات کشاورزی است که نقش بسزایی در توسعه تولید محصولات غذایی و همچنین سهولت در فرآیند کشاورزی ایفا می‌کند. تراکتور به عنوان یکی از ماشین آلات یکپارچه شناخته می‌شود که در بخش‌های مختلف کشاورزی از کاشت، داشت و برداشت به صورت مکانیزه استفاده می‌شود. در این مقاله قصد داریم به این سؤال پاسخ دهیم که کاربردهای تراکتور چیست؟ تا انتها با ما همراه باشید.

کاربرد انواع تراکتور

در غیاب تراکتور بار حمل و نقل در زمین‌های کشاورزی روی دوش حیواناتی مانند گاو بود. در گذشته تراکتورها تنوع چندانی نداشتند؛ اما امروزه در مدل‌های مختلفی تولید می‌شوند که هر یک از آن‌ها کاربردهای خاصی دارند. در اینجا ضمن معرفی انواع مدل‌ها، بررسی می‌کنیم که کاربردهای تراکتور چیست. برای خرید انواع قطعات تراکتورها نیز می توانید به فروشگاه سیسال سر بزنید.

1. تراکتور کاربردی (Utility Tractor)

ساده‌ترین مدل تراکتورها، تراکتور کاربردی است که برای عملیات شخم زدن و جابجایی ادوات سنگین از آن استفاده می‌شود. این دسته از تراکتورها قیمت تمام شده کمتری نسبت به مدل‌های پیشرفته دارند. محدوده توان عملیاتی آن‌ها نیز بین 45 تا 140 اسب بخار است. بنابراین از موتورهای با قدرت کم تا متوسط روی آن‌ها استفاده می‌شود. به راحتی می‌توان تجهیزات دیگری مانند دروگر، تیلر، دستگاه برش یونجه و … را به تراکتورهای کاربردی الحاق کرد. موتور عمده این تراکتورها نیز بنزینی یا دیزلی هستند.

تراکتور کاربردی

 2. تراکتور فشرده (Compact Tractor)

در ادامه بحث کاربردهای تراکتور چیست، نوبت به معرفی تراکتور فشرده می‌رسد. این دسته از تراکتورها در تاکستان‌ها، باغ‌های میوه و باغ‌های خشکبار استفاده می‌شوند. از این تراکتورها برای چیدن میوه یا هرس کردن درخت‌ها می‌توان استفاده کرد. نکته مهم در خصوص تراکتورهای فشرده این است که از ابعاد و اندازه کوچکی برخوردارند و به خوبی می‌توان در هر فضایی از آن‌ها استفاده کرد.

تراکتور فشرده

3. تراکتور کشت ردیفی (Row Crop Tractor)

دسته‌ای دیگر از تراکتورها وجود دارد که در مزارع کشاورزی برای کاشت محصولات به صورت ردیفی یا پشت سر هم استفاده می‌شوند که با نام تراکتور کشت ردیفی معروف هستند. علاوه بر آن تراکتور کشت ردیفی برای از بین بردن علف‌های هرز، مسطح کردن زمین کشاورزی، شخم زدن، سفت کردن خاک و .. نیز قابل استفاده است. نظم و ترتیب کار کشاورزی به کمک این دسته از تراکتورها بسیار افزایش می‌یباد. کار کردن با آن‌ها خیلی آسان است و قطعات مختلف‌شان به راحتی قابلیت جدا شدن دارند.

تراکتور کشت ردیفی

4. تراکتور صنعتی (Industrial Tractor)

در ادامه بحث کاربردهای تراکتور چیست، نوبت به معرفی تراکتور صنعتی می‌رسد. همان طور که از نام این تراکتورها بر می‌آید بیشتر در صنعت استفاده می‌شوند. البته در گذشته به آن‌ها یدک کش نیز می‌گفتند. برای کشیدن بارهای سنگین و قرار دادن بار روی سطوح مختلف می‌توان از این تراکتور استفاده کرد. تراکتورهای صنعتی از ساختار نسبتا متفاوتی با تراکتورهای کشاورزی برخوردار هستند و در مدل‌های با توان گوناگون روانه بازار می‌شوند.

تراکتور صنعتی

5. تراکتور باغی (Garden Tractor)

تراکتورهای باغی با محدوده قدرت 1 تا 20 اسب بخار تولید می‌شوند و از ابعاد و اندازه بسیار کوچکی برخوردارند. از این تراکتورها برای زدن چمن در باغ‌ها و پارک‌ها استفاده می‌شود. شکل ظاهری آن‌ها شبیه به اسکوتر است و کارایی مناسبی از خود نشان می‌دهند.

تراکتور باغی

6. تراکتور حامل (Implement carrier Tractor)

دسته‌ای دیگر از تراکتورها هستند که برای حمل و نصب ادوات مختلف کاربرد دارند. در طراحی تراکتور حامل چارچوب شاسی بین لاستیک‌های عقب و جلو توسعه پیدا کرده است. می‌توان دستگاه‌های مختلفی مانند سمپاش، مته، لودر، جاروی چرخشی و … را روی آن‌ها نصب کرد.

تراکتور حامل

7. تراکتور متحرک زمینی (Earth Moving Tractor)

در ادامه بحث کاربردهای تراکتور چیست باید به تراکتور متحرک زمینی اشاره کنیم. این دسته از تراکتورها در کاربردهای ساخت و ساز، معادن و سدسازی به کار می‌آیند. ابعاد و اندازه ان‌ها بسیار بزرگ است و از توان بالایی نیز برخوردارند. تراکتور در دو مدل لاستیکی و شنی عرضه می‌شود. در بسیاری از بحران‌ها و بلایای طبیعی برای آواربرداری نیز از این تراکتورها کمک می‌گیرند. در حالت کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند که عبارت‌اند از:

  •         بولدوزر
  •         لودر

تراکتور متحرک زمینی

8. تراکتور اتوماتیک (Autonomous Tractor)

دسته‌ای دیگر از تراکتورها هستند که با نام تراکتور اتوماتیک شناخته می‌شوند. این دسته از تراکتورها به صورت برقی و بدون نیاز به راننده کار می‌کنند. کنترل آن‌ها با استفاده هوش مصنوعی صورت می‌گیرد. هر چند که در حال حاضر چندان در کاربردهای کشاورزی به چشم نمی‌خورند؛ اما به نظر می‌رسد که دیر یا زود آینده از آن تراکتورهای اتوماتیک باشد. آن‌ها از ترکیب کامپیوتر، GPS، فناوری هواپیماهای بدون سرنشین و ماهواره استفاده می‌کنند. به طوری که یک نفر می‌تواند در اتاق کنترل بنشیند و همزمان چندین تراکتور را در زمین‌های مختلف کشاورزی کنترل کند. به این ترتیب عملا انقلابی در عرصه کشاورزی رخ می‌دهد.

تراکتور اتوماتیک

9. تراکتور نظامی (Military Tractor)

تراکتورها برای کاربردهای نظامی نیز استفاده می‌شوند. نیروهای نظامی برای ساخت و ساز، تخریب و ساخت جاده‌ها و پل‌های موقت نیاز به تراکتور نظامی دارند. همچنین برخی از مدل‌های تراکتور نظامی برای جابجایی تجهیزات نظامی نیز به کار می‌روند. در تولید تراکتورهای نظامی از متریال‌های بسیار مقاوم استفاده می‌شود که آن‌ها را در برابر حملات نیروهای متخاصم مستحکم می‌کند. این تراکتورها گاهی اوقات با قابلیت های آبی خاکی یا نیمه آبی خاکی طراحی می شوند.

تراکتور نظامی

10. تراکتور دو چرخ (Two-wheel tractor)

در ادامه بحث در خصوص کاربردهای تراکتور چیست باید به معرفی تراکتور دوچرخ بپردازیم. این دسته از تراکتورها نیز از وزن سبک و ابعاد کوچک برخوردار هستند. از آن‌ها برای شخم زدن، جابجایی وسایل با وزن کم و … استفاده می‌شود. این دسته از تراکتورها به صورت تک محور طراحی می‌شوند و در زمین‌ها و مزارع کوچک عملکرد خوبی از خود نشان می‌دهند.

تراکتور دو چرخ

کلام پایانی

در این مقاله بررسی کردیم که کاربردهای تراکتور چیست. همان طور که مشاهده کردید، تراکتورها در صنایعی غیر از کشاورزی نیز استفاده می‌شوند و در حال حاضر به عنوان یک تجهیز کاربری سنگین در ساختمان سازی، صنایع نظامی، سد سازی و … به کار می‌روند.

1 دیدگاه دربارهٔ «کاربرد های تراکتور چیست؟ در کجاها از تراکتور استفاده می شود؟»

  1. بازتاب: دیفرانسیل تراکتور چیست؟ علائم خرابی و کاربردهای دیفرانسیل - سیسال

دیدگاه‌ خود را بنویسید