همه چیز درباره سیستم ترمز تراکتور

همه چیز درباره سیستم ترمز تراکتور

یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر وسیله نقلیه را می‌توانیم ترمز آن بدانیم که در دسته تجهیزات کنترلی قرار می‌گیرد. تراکتور از کاربردی‌ترین ماشین آلات کشاورزی بوده که در موقعیت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیستم ترمز در این ماشین هم اهمیت بالایی داشته و باید از وضعیت خوبی برخوردار باشد. سیستم ترمز تراکتور از بخش‌ها و تجهیزات مختلفی تشکیل شده که هر کدام از آن‌ها وظایف مخصوصی دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر به بررسی این سیستم و انواع آن بپردازیم.

نحوه عملکرد ترمز تراکتور

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در راستای آشنایی با ترمز تراکتور باید به آن بپردازیم، نحوه عملکرد این سیستم است. امروزه در اغلب مواقع از ترمزهای دیسکی در این راستا استفاده می‌کنند. این ترمزها از بخش‌های مکانیکی گوناگونی تشکیل شده‌اند که وظایفی در یک راستا دارند. ترمز تراکتور نیز مانند سایر وسایل نقلیه، از طریق پدالی که زیر پای راننده قرار دارد عمل می‌کند. این سیستم به صورت مکانیکی و یا هیدرولیکی طراحی شده و در انواع تراکتور مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نحوه عملکرد ترمز تراکتور

ترمز مکانیکی تراکتور

سیستم مکانیکی همان طور که از عنوان آن مشخص بوده از مکانیزم های مکانیکی مختلف تشکیل شده است. در این سیستم، نیروی واردشده به پدال از طریق اهرم‌هایی که در کنار یکدیگر قرار دارند، به دیسک منتقل شده و در نهایت باعث توقف تراکتور می‌شوند.

ترمز هیدرولیکی

در سیستم هیدرولیکی عملکرد ترمز متفاوت است. در این حالت فشردن پدال ترمز باعث می‌شود که روغن ترمز فشرده شده و با فشار پمپ، به سمت چرخ ها منتقل شود. در ادامه این فرایند، دیسک‌های ترمز نیز در معرض فشار قرار گرفته و باعث ایجاد اصطکاک می‌شوند. نتیجه این اصطکاک، متوقف شدن چرخ‌های تراکتور خواهد بود.

نحوه عملکرد ترمز تراکتور

در هر دو حالت، دیسک ترمز یکی از مهم‌ترین اجزاء سیستم ترمز بوده که از دو صفحه تشکیل می‌شود. این دیسک با استفاده از فنرهایی به یکدیگر فشرده شده و با فشار دادن پدال ترمز، این دو صفحه از یکدیگر جدا شده و در خلاف جهت یکدیگر شروع به گردش می‌کنند. با برداشتن پا از روی پدال ترمز، این دو صفحه تحت تأثیر نیروی فنرها، به یکدیگر نزدیک می‌شوند. در دو سمت دیسک ترمز، لنت‌ها قرار دارند که یکی دیگر از اجزاء مهم ترمز محسوب می‌شوند.

ارزیابی سیستم ترمز تراکتور

سیستم ترمز تراکتور یکی از مهم‌ترین بخش‌های این ماشین بوده که عملکرد صحیح و درست آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در صورت بروز هرگونه اختلال و خرابی در سیستم ترمز، کنترل تراکتور با مشکل روبه‌رو خواهد شد و شما نمی‌توانید به راحتی آن را متوقف کنید. برای اینکه بتوانید از سلامت و عملکرد درست سیستم ترمز مطمئن شوید، نیاز است تا اقداماتی را برای ارزیابی انجام دهید. این اقدامات عیب‌یابی، قبل از باز کردن سیستم ترمز اجرا شده و معمولا اهمیت بسیار بالایی دارند.

  • به عنوان اولین اقدام در زمان حرکت ترمز بگیرید و بررسی کنید که تراکتور به سمت خاصی کشیده شده و یا اینکه از مسیر خود منحرف نمی‌شود.
  • در صورتی که ترمز تراکتور از نوع هیدرولیک بوده باید سطح روغن آن را مورد بررسی قرار دهید.
  • عملکرد ترمز را در مسیرهای شیب‌دار و سرازیری هم مورد بررسی قرار دهید.
  • وضعیت و شدت صدای ترمز را در سرعت‌های مختلف بررسی کنید.
  • بخش‌های مختلف مدار ترمز هیدرولیک را بررسی کرده تا از عدم وجود نشتی در آن اطمینان حاصل کنید.
  • هواگیری مدار ترمز هیدرولیک را به هیچ عنوان نادیده نگرفته و حتما انجام دهید.
  • چراغ ترمز هم یکی دیگر از راه‌های اطلاع‌رسانی از وضعیت ترمز بوده که شما می‌توانید آن را بررسی کرده و سپس به برطرف کردن مشکل بپردازید.

نقص ترمز در زمان رانندگی

سیستم ترمز تراکتور از اجزاء مختلفی تشکیل شده که برخی از آن‌ها مانند لنت و … در دسته لوازم مصرفی قرار می‌گیرند. از این رو در صورت بروز هرگونه خرابی و اختلال در این بخش‌ها، باید حتما اقدام به تعویض قطعه و جایگزین کردن یک قطعه جدید بکنید. به خاطر داشته باشید که ترمز خوب، سالم و باکیفیت در واقع مهم‌ترین کلید ایمنی شما در زمان استفاده از تراکتور است. از این رو توصیه می‌کنیم از فروشگاه قطعات تراکتور معتبر و لوازم باکیفیت خریداری کنید تا اطمینان بیشتری از وضعیت ترمز داشته باشید. به صورت کلی بروز برخی اختلالات در ترمز تراکتور وجود دارد که به شرح زیر هستند.

ارزیابی سیستم ترمز تراکتور

کشیده شدن تراکتور به یک سمت خاص

در برخی از مواقع ممکن است بعد از ترمز گرفتن، تراکتور به یک سمت خاص کشیده شود که نشان می‌دهد ترمزهای دو طرف به یک اندازه تنظیم نشده‌اند. در چنین حالتی باید هر دو ترمز به بهترین نحو ممکن بررسی شوند تا در یک شرایط یکسان قرار بگیرند.

سر و صدا در زمان فشردن پدال

یکی دیگر از نشانه‌هایی که مشخص می‌کند ترمز از وضعیت سالم خارج شده، ایجاد سر و صدای نامتعارف در زمان فشردن پدال است. در این حالت معمولا لنت‌ها دچار سایش و مشکل شده‌اند. از این رو باید اقدام به تعویض لنت‌ها بکنید تا مشکل به صورت کامل برطرف شود پارس تراکتور یکی از معتبرترین فروشگاه‌ها در زمینه قطعات تراکتور بوده که شما می‌توانید لنت‌های باکیفیتی از آن خریداری کنید.

ضعیف شدن ترمز

در حالت عادی و سالم بودن ترمز، تراکتور مسافت مشخصی را بعد از فشردن پدال پیموده و سپس به صورت کامل متوقف می‌شود. در صورتی که این مسافت بیش از حد معمول طول بکشد، علت آن می‌توان وجود اختلال در ترمز باشد. در اغلب مواقع مشکل از به هم خوردن تنظیم لنت و یا ساییدگی آن‌ها بوده که باید برطرف شود. در صورتی که سیستم ترمز تراکتور از نوع هیدرولیکی باشد، هوا گرفتن مدار نیز ممکن است باعث بروز این حالت شود. از این رو در ابتدا باید هوای مدار را تخلیه کنید.

سخن پایانی

ترمز تراکتور را باید به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های کنترل ماشین بدانیم که باید در وضعیت سلامت کامل قرار بگیرد. ترمز تراکتور در شرایط مختلف ممکن است آسیب دیده و نتواند عملکرد خوب و مناسبی داشته باشد. در بخش‌های قبلی به صورت کامل به معرفی ترمز تراکتور و انواع آن پرداختیم. همچنین اغلب مشکلات و اختلالاتی که برای آن پیش می‌آیند را نیز معرفی کردیم تا اطلاعات بیشتری درباره آن به دست آورید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید