علائم خرابی گیربکس

علائم خرابی گیربکس تراکتور و مشکلات رایج آن

گیربکس هر تراکتور از مهم‌ترین بخش‌های آن محسوب می‌شود زیرا در حرکت‌کردن تراکتور نقش اساسی ایفا می‌کند. گیربکس سرعت موتور را تنظیم می‌کند و قدرت موتور را به چرخ‌ها انتقال می‌دهد. با توجه به نقش کلیدی که این قطعه در تمام تراکتورها ایفا می‌کند، رسیدگی و توجه به آن اهمیت بسیاری دارد. گیربکس مانند سایر قطعات تراکتور ممکن است دچار مشکلات مختلفی می‌شود که در این مقاله قصد داریم، علائم خرابی گیربکس تراکتور را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم تا در صورت بروز مشکل آسان‌تر بتوانیم برای رفع آن اقدامات موثری انجام دهیم.

۱۰ علامت خرابی گیربکس تراکتور

همانطور که گفتیم با توجه به نقش حیاتی که گیربکس در انواع تراکتور ایفا می‌کند، باید درباره علائم خرابی آن اطلاعات دقیقی به دست آورد تا بتوان در کمترین زمان ممکن، مشکل و اختلال ایجاد شده را شناسایی کرده و راه مناسبی برای تعمیر آن پیدا کرد.

۱. نشت روغن گیربکس

از رایج‌ترین علائم خرابی گیربکس تراکتور نشت روغن گیربکس است که با قرار دادن تکه‌ای مقوا زیر تراکتور می‌توان از وجود این مشکل آگاه شد. در صورتی که روغن ریخته شده روی مقوا به رنگ قرمز بود، روغن گیربکس است و باید برای تعمیر اقدامات لازم را انجام دهید. نکته قابل توجه آن است که نشت روغن گیربکس می‌تواند به چرخ دنده‌ها آسیب وارد کند به همین دلیل باید در سریع‌ترین زمان ممکن برای رفع این مشکل اقدامات مناسبی انجام شوید.

۱۰ علامت خرابی گیربکس تراکتور

۲. سروصدای دنگ دنگ و وزوز در حین حرکت ماشین

در صورتی که در زمان رانندگی از تراکتور صداهای غیر عادی به گوشتان خورد، اصلا این موضوع را نادیده نگیرید و در کوتاه‌ترین زمان برای بررسی اقدام کنید. وجود صداهایی مانند وزوز و دنگ دنگ می‌تواند نشانه‌هایی از بروز مشکلاتی در گیربکس‌ها باشد که وجود چنین مشکلی باعث می‌شود تا دنده‌ها به راحتی جا نرفته و صداهای غیرعادی ایجاد شود. این نوع از خرابی گیربکس به دلیل آسیب دیدگی یاتاقان یا چرخ دنده‌ها ایجاد می‌شود.

۳. روشن شدن چراغ چک موتور

یکی از علائم ایجاد مشکل در گیربکس تراکتور در زمان روشن شدن چراغ هشدار روی داشبورد تراکتور است. اما به یاد داشته باشید که روشن شدن این چراغ ممکن است به هر دلیلی باشد به همین منظور در صورت مشاهده روشن شدن این چراغ سعی کنید در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای اطلاع از مشکل به وجود آمده اقدامات لازم را انجام دهید.

۴. لغزش چرخ‌دنده‌ها

از دیگر نشانه‌های خراب شدن گیربکس ایجاد لغزش چرخ‌دنده‌ها است که علائم آن عبارتند از:

  • افزایش غیر طبیعی دور موتور در هر دقیقه
  • ایجاد تاخیر در عملکرد تراکتور که به دلیل بروز آن حتی پس از فشردن پدال گاز واکنش شتاب تراکتور با تاخیر و کندی همراه خواهد بود.
  • قرار گرفتن دنده به‌صورت ناگهانی در حالت خلاص
  • تغییر نکردن سرعت و پایین آمدن دنده به صورت خودکار

لغزش چرخ‌دنده‌ها از جمله مشکلاتی است که می‌تواند موجود بروز موقعیت‌های خطرناک و همچنین حادثه شود به همین دلیل توصیه می‌شود تا در زمان بروز هریک از نشانه‌های گفته شده در زمان کوتاهی نسبت تعمیر و روش مشکل اقدام کنید.

۵. حس بوی سوختگی و خرابی گیربکس تراکتور

از علائم خرابی گیربکس تراکتور که بسیار شایع است، حس بوی سوختگی در تراکتور است. در صورتی که بوی سوختگی احساس کردید در اولین قدم گیربکس خود را بررسی کنید زیرا داغ شدن بیش از حد واسکازین می‌تواند علت اصلی بوی سوختگی باشد. 

۶. صدای گیربکس در حالت خلاص

از دیگر نشانه‌های خرابی گیربکس شنیدن صدای گیربکس در حالت خلاص است که می‌تواند به دلیل کاهش واسکازین یا کیفیت پایین و نامناسب با استاندارد مورد نیاز تراکتور است. همچنین باید اضافه کرد که بدون شک کم بودن روغن گیربکس یکی از مهم‌ترین دلایل خرابی آن و ایجاد سر و صدا در حالت خلاص تراکتور است.

۷. درست کار نکردن پدال کلاچ

یکی دیگر از علائم خرابی گیربکس درست کار نکردن کلاچ تراکتور است. در صورتی که در زمان استفاده کلاچ مجبور هستید پایتان را زیاد بالا بیاورید یا برعکس، بیش از حد پایتان را به پایین ببرید یا اینکه کلاچ به راحتی آزاد نمی‌شود، احتمالاً با خرابی گیربکس روبه‌رو هستید و باید برای تنظیم مجدد آن اقدام کنید.

دلایل خرابی گیربکس

۸. حرکت نکردن تراکتور در دنده

شاید شما هم با این مشکل روبرو شده باشید که تراکتور خود را در یک دنده یا دنده درایو قرار داده‌اید، اما تراکتور حرکت نکرده باشد که علت این موضوع معمولا خرابی گیربکس است. مهم‌ترین علائم آن کم شدن سطح روغن گیربکس است که مشکل بسیار جدی بوده و باید برای رفع آن اقدامات لازم را انجام دهید.

۹. نداشتن قدرت کافی تراکتور

این حالت زمانی رخ می‌دهد که موتور ماشین به درستی کار می‌کند، اما تراکتور قدرت کافی ندارد که این مورد هم یکی دیگر از علائم خرابی گیربکس است. اگر با چنین مشکلی روبه‌رو شدید، تردید نکرده و به نزدیک‌ترین مرکز تعمیرات مراجعه کنید.

۱۰. لرزش تراکتور و بالا رفتن دور موتور

گاهی در تراکتور لرزش‌هایی احساس می‌شود که معمولا ایجاد آن به دلیل ساییدگی اجزای داخلی گیربکس است. در صورتی که این لرزش را در تراکتور خود احساس کردید، هر چه سریع‌تر به تعمیرگاه بروید تا خرج زیادی برایتان ایجاد نشود.

سخن آخر

خرابی گیربکس تراکتور از جمله مشکلات شایعی است که در این مقاله سعی کردیم ده مورد از دلایل خرابی این قطعه را مورد بررسی قرار دهیم، هر چند ممکن است دلایل دیگری برای خرابی وجود داشته باشد اما به صورت کلی با توجه به نقش گیربکس در تراکتور باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای رفع مشکل آن اقدام کنید.

1 دیدگاه دربارهٔ «علائم خرابی گیربکس تراکتور و مشکلات رایج آن»

  1. بازتاب: آشنایی با مشخصات فنی تراکتور فرگوسن 475 - سیسال

دیدگاه‌ خود را بنویسید